Gazete Vatan Logo

2022 ehliyet harcı ne kadar oldu? A sınıfı ve B sınıfı ehliyet harçları belli oldu mu? İşte 2022 ehliyet zammı!

2022 yılı ehliyet harçları belli oldu. A sınıfı ve B sınıfı ehliyet harçlarına uygulanacak zam oranı 36.2 olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ni yayımladı. Tebliğe göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harçlar yüzde 36.2 oranında artacak. Peki, 2022 ehliyet harcı ne kadar oldu? A sınıfı ve B sınıfı ehliyet harçları belli oldu mu? İşte 2022 ehliyet zammı ile ilgili detaylar...

2022 ehliyet harcı ne kadar oldu? A sınıfı ve B sınıfı ehliyet harçları belli oldu mu? İşte 2022 ehliyet zammı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ni Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harçlar yüzde 36.2 oranında artacak. Pek çok kişi de 2022 yılı ehliyet harçlarının ne kadar olacağını araştırıyor. Peki, 2022 ehliyet harcı ne kadar oldu? A sınıfı ve B sınıfı ehliyet harçları belli oldu mu? İşte 2022 ehliyet zammı! 

EHLİYET HARCI NE KADAR OLDU?

2021'de 820 lira olan B sınıfı ehliyet harcı 2022 yılında bin 116 liraya çıkacak. A sınıfı ehliyet harçları ise 272 liradan 320 liraya yükseldi.

CUMHURBAŞKANININ DÜŞÜRME VE ARTIRMA YETKİSİ VAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu rakamı yüzde 50'ye kadar düşürme ve artırma yetkisi bulunuyor. Ancak değişiklik olmaması durumunda yeni fiyatlar geçerli olacak.

DEĞERLEME ORANI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği şu şekilde:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

Haberin Devamı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
(SIRA NO: 533)

Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup, bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerekmektedir.

Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2021 yılı için % 36,20 (otuz altı virgül yirmi) olarak tespit edilmiştir.

Bu oran, aynı zamanda 2021 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacaktır.

Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanmış olan Tebliğler de yürürlükte bulunmaktadır.

Tebliğ olunur."