Gazete Vatan Logo

2017 moral yılı olacak

Dap Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, “2017’de hem yatırım yapıp hem tüketicimize moral vermemiz lazım” diyerek, 4 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Yılmaz, Mart’ta fiyatlara zam geleceğini de söyledi

2017 moral yılı olacak

DAP Yapı, 2017’yi en büyük yatırım yılı olarak ilan ederken, konut tüketicisine moral vermek için çalışmalar da yapacak. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “2016 kötü bir yıl oldu. Ülkeye sahip çıkma sözü lafta kalmamalı. Hem yatırım yapıp hem tüketicimize moral vermemiz lazım. O yüzden 2017’de ciddi kampanyalarla konut arenasında olacağız” dedi.

Son bir yıldır konut üreticilerinin zam yapmadığını söyleyen Yılmaz, “Dolardaki artış nedeniyle üretici her sattığı üründe yüzde 15-20 içeri giriyor. Buna 2017’nin üçüncü ayına kadar dayanabiliriz. Üçüncü aydan sonra ister istemez zamlar olacak. Tüketicinin beğendiği ve bütçesine göre olan yerlerde yatırım yapmasını öneriyorum. Ciddi de fırsatlar sunuluyor. Bunlar bir daha gelmez” diye konuştu.

2 yılda 6.5 milyar TL

Önümüzdeki yıllarda yapacakları yatırımları da açıklayan Ziya Yılmaz, 2017’de 4 projede 4 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Yılmaz, Kartal, Validebağ, Maslak ve Beykoz’da yer alacak projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Emlak Konut GYO arazisinde geliştireceğimiz Validebağ projesinin satış ofisinin inşasına başladık. Kartal’daki Teras Kule için hafriyat başladı. Maslak’ta 2017’nin son çeyreğinde ruhsat almayı düşünüyoruz. Bina havada gözükecek. Beykoz için projelerimiz çiziliyor.”

Haberin Devamı

2018’de de Pendik’te küçük bir şehir kuracaklarını ifade eden Yılmaz, projenin 2.5 milyar lira değere sahip olduğunu belirtti.

4.250 birim teslim edildi

ZİYA Yılmaz, son 2.5 yılda konut, ofis, otel gibi 4 bin 250 birimin teslimini yaptıklarını söyledi. Yılmaz, şantiyelerinde ise 3 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.