Gazete Vatan Logo

2 milyon kişi spor salonuna üye oldu

2 milyon kişinin spor salonlarına kayıtlı olduğu Türkiye’de Y kuşağı ile spor alışkanlıkları da değişiyor. Sektör büyüklüğü 3.5 milyar TL’ye ulaşırken, Türkiye fitness’da büyüme potansiyeli en yüksek 2 pazardan biri olarak görülüyor

2 milyon kişi spor salonuna üye oldu

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de spor bilinci artıyor. Bu artışta sağlık sektörünün insanları obeziteyle savaşmak için spora yönlendirmesinin de payı büyük. Özellikle de fitness’a ilgi yoğun. Avrupa’da fitness pazarının 26.6 milyar euroluk bir büyüklüğe sahip olduğunu söyleyen Mars Sportif’in CEO’su Bahar Uçanlar, Türkiye’nin 48 ülke arasında, fitness sektöründe büyüme potansiyeli en yüksek 2 pazardan biri olduğunu söyledi.

Ekipmanı, salonu, sporcu gıdası derken Türkiye’de pazarın ölçülebilir büyüklüğünün yaklaşık 3.5 milyar TL’ye ulaştığını belirten Uçanlar, “Türk toplumunda spor alışkanlığı düşük ama Y kuşağıyla birlikte bu durum değişiyor. Onlarla birlikte toplumun da spora bakışı da farklılaşıyor. Sporcu fitness ile büyüyor. Amacımız daha fazla kişinin sporu yaşam tarzı haline getirmesine aracı olmak” dedi.

90 salon olacak

2018 yılının sonunda 90 kulübe ulaşmak istediklerini kaydeden Uçanlar, “Şu anda 11 ilde toplam 6 MAC ve 73 MACFit kulübümüzle faaliyet gösteriyoruz. Birçok ilde salon açacağız. Türkiye’de spor salonlarına üye sayısı 2 milyon civarında” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedefimiz 2019 sonunda 500 bin üye

Sporun özel bir faaliyet değil uyumak, yemek, çalışmak gibi günlük hayatın bir parçası olduğunu anlatan Uçanlar, “Misyonumuz bu. Bu yüzden agresif ilerliyoruz. 200 bin üyemiz var. 2018 yılı sonuna kadar 300 bin üyeye 2019’da da 500 bin üyeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.