Gazete Vatan Logo

184 lira taksitle ev

TOKİ, 5 ilde alt gelir grubuna yönelik yaptığı 1.030 konutu açık satışa çıkardı.

5-6 bin lira peşin parası olanlara hemen taşınma imkanı veren bu evler için ‘il-ilçe nüfusuna kayıtlı olma ya da kendi adına konutunun olmaması’ gibi şartlar da aranmayacak. En düşüğü 37.6 bin liradan ve 180 ay vadeyle satışa sunulacak evlerde taksitler 184 liradan başlayacak.

TOKİ, 5 ilde alt gelir grubuna yönelik yaptığı 1.030 konutu açık satışa çıkardı. 5-6 bin lira peşin parası olan vatandaşlara hemen taşınabilme imkanı veren bu evler için “il-ilçe nüfusuna kayıtlı olma ya da kendi adına konutunun olmaması” gibi şartlar da aranmayacak. En düşüğü 37.6 bin liradan satılacak ve 180 ay vade yapılacak evlerde taksitler 184 liradan başlayacak.

5 ilde satış yapılacak

Alt gelir ve yoksul grubuna yönelik 108 bin civarında konut yapıp satan TOKİ, şimdi de 5 ilde dar gelirliler için yaptığı 1.030 konutu satışa çıkardı. Bu konutların satışında, alt gelir grubuna yönelik satışlarda aranan, “projenin bulunduğu il-ilçe sınırlarında 3-5 yıldır oturuyor olma, il-ilçe nüfusuna kayıtlı olma, 25-30 yaşın üzerinde olma, aylık hane gelirinin bin 600 liranın üzerinde olmaması, TOKİ’den daha önce konut kredisi kullanmamış olma ya da kendi adına konutunun olmaması” gibi şartlar aranmayacak. Vatandaşlar, Adana Karaisalı’da 1. ve 2. etaplarda, Gaziantep Islahiye’de, Şahinbey’de Serinevler-Perilikaya, Hatay-Reyhanlı, Karaman Kırbağı ve Mersin Silifke’de alt gelir grubu projelerinde ortalama 85 metrekarelik toplam 1.030 adet konutu, ilgili banka şubelerine başvurarak hemen alabilecek.

Bu durumda, elinde 5-6 bin lira peşin parası bulunan vatandaşlar, tamamlanmış durumdaki bu konutlara hemen taşınabilecek. Taksitler ise satın alınan ayı takiben ödenmeye başlanacak. En düşük fiyatı 37 bin 665 lira olan konutların satışında yüzde 12 peşinat alınacak. Taksitleri 184 liradan başlayan konutların bedeli 180 aya kadar vadeyle ödenebilecek.

Konutlar için başvurular 31 Mart’a kadar ilgili banka şubelerine yapılabilecek. Yetkililer, söz konusu projelerdeki konutların, daha önce alt gelir grubundaki vatandaşlar için, satış şartlarını taşımak şartıyla birkaç kez satışa çıkarıldığını, ancak yeterli başvuru gelmemesi üzerine, stokları değerlendirmek üzere açık satışa sunulduğunu belirtti.

100 lira taksitli eve herkes başvuramayacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 100 lira taksitle satılan yoksul konutları hak etmeyen vatandaşların almaması için başvuru şartlarını sıkılaştıracaklarını söyledi. Bayraktar, “Bu konutlar için ’Hak etmeyenler de giriyor, hava parası ile devrediyorlar’ diye çok şikayet geliyor. Yaz aylarında ilk yoksul konutları teslim edilecek. Teslim ederken, suistimaller varsa ortaya çıkar. Kendisi oturmuyorsa, bunu elinden almak lazım. Üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

TOKİ’nin halen 7 bin 796 sosyal konutu ile 261 işyeri açık satışta. Söz konusu konutlar da 184 liradan başlayan taksitlerle ve 180 aya kadar vade ile satılıyor. İdare, 2011 sonunda projelendirilen konut sayısını 500 bine ulaştırmayı öngörüyor.

Haberin Devamı