Gazete Vatan Logo

14 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Evde bakım maaşı ne kadar, güncel evde bakım parası yatan iller 14 Aralık 2021 listesi belli mi?

14 Aralık evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? Evde bakım maaşı yatan iller 14 Aralık 2021 listesi sorgulanıyor. Evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere veriyor. Evde bakım maaşı alanlar aralık ayında yatırılacak evde bakım parası hakkındaki aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, 14 Aralık 2021 evde bakım maaşı yatan iller güncel liste açıklandı mı? Evde bakım parası yattı mı 14 Aralık? İşte evde bakım parası sorgulama…

14 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Evde bakım maaşı ne kadar, güncel evde bakım parası yatan iller 14 Aralık 2021 listesi belli mi?

Evde bakım maaşı yatan iller 14 Aralık 2021 listesi sorgulanıyor. 14 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Evde bakım maaşı araştırmaları hızlandı. Bakıma muhtaç, hasta ya da yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım maaşı veriliyor. Peki, 14 Aralık 2021 evde bakım maaşı yattı mı, evde bakım parası yatan iller 14 Aralık 2021 listesi açıklandı mı? Maaş alan engelli yakınları maaşların SMS ve TC kimlik no ile sorgulanabiliyor.

14 Aralık 2021 evde bakım maaşı yatan iller güncel liste belli mi?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara yatıyor.

Maaş hakkı olanlar e-Devlet üzerinden evde bakım maaşının hesabına yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor.

2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı ve aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerin aylıklarına yapılacak zam oranları da belli oldu.

Haberin Devamı

2021 yılının ocak ayından itibaren yaşlılık maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım parası yatan iller sorgulama

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

SMS ile evde bakım parası sorgulama

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Haberin Devamı