Gazete Vatan Logo

1 milyon kişi bankaya tek bakışla giriyor

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Türkiye’de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini mobil şubemize adapte ettik. Müşterilerimiz Göz-ID özelliği ile akıllı telefonları üzerinden tek hamlede mobil şubeye girebiliyor. Uygulamamız iOS platformuna sunulmasından kısa bir süre sonra 1 milyonun üzerinde indirilme rakamına ulaştı” dedi.

1 milyon kişi bankaya tek bakışla giriyor

Yapı Kredi, devrim niteliğinde teknolojik uygulamalara imza atarak bankacılıkta yeni bir dönem başlattı. Mobil şubesini müşterilerine en iyi ve en hızlı deneyimi yaşatmak amacıyla tamamen yenileyen Yapı Kredi, ayrıca Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan “göz taraması teknolojisi” ile bankacılık sektöründe bir ilke daha imza attı. Bu yenilik sayesinde akıllı telefonlar üzerinden, şifre kullanmaksızın daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli giriş yapılabiliyor. Yenilenen mobil şube bunun yanı sıra QR kod ile ATM’ye dokunmadan çok hızlı para çekme işlemi ve Çağrı Merkezi’ne direkt bağlanma gibi özellikleriyle de fark yaratıyor.

İlklere imza attık

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Türkiye’de ilk kez bilgisayarla işlem yapan, bankacılıkta ilk online uygulamayı hayata geçiren, ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren Yapı Kredi olarak bankacılığın dijital dönüşümüne liderlik etmeye devam ettiklerini söyledi. Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde mobil şubemizi tasarım, kullanılabilirlik, müşteri deneyimi açısından tamamen yeniledik ve bu süreçte Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan yeni uygulamalara imza attık. Türkiye’de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini mobil şubemize adapte ederek her insan için benzersiz olan göz damar bilgisini Yapı Kredi Mobil’e girişte kullanmaya başladık. Müşterilerimiz artık Göz-ID özelliği ile akıllı telefonları üzerinden, tek hamlede mobil şubeye daha hızlı ve daha kolay giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

QR kod ile para çekimi

Bankacılığın teknoloji ile şekillenecek geleceğini temsil eden bu uygulama ile müşterilerimiz bankacılık işlemlerini şifreye gerek kalmadan, daha kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Uygulamamız iOS platformuna sunulmasından çok kısa bir süre içerisinde 1 milyonun üzerinde indirilme rakamına ulaştı. Yenilenen mobil şubemiz üzerinden müşterilerimiz ayrıca sadece tutarı belirleyerek ATM’lerden hiçbir tuşa dokunmadan, QR kod ile para çekebiliyor. Ayrıca Çağrı Merkezi entegrasyonu ile mobil şube üzerinden çağrı merkezi arandığında müşteri kendisini tanıtmasına gerek kalmadan otomatik olarak tanınıyor ve böylelikle daha hızlı hizmet alabiliyor.

Haberin Devamı

Örnek uygulama oldu

Türkiye’de Google Arama teknolojisini kullanan ilk ve tek banka web sitesi olan ve bu özelliğiyle Google tarafından “örnek uygulama” seçilen “yapikredi.com.tr”den sonra Yapı Kredi Mobil’e de Google Search Appliance altypısını entegre ettiklerini anlatan Doğan, şöyle devam etti: “Böylece müşterilerimiz arama sonuçlarından işlemlere, ödenecek faturaların kurumlarına, Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayarak direkt işlem yapabilecek. Yeni mobil şubemizde mevcut bakiye ve limit durumu, hesap ve kredi kartlarına ait son hareketler ve 7 günlük ödeme planı anasayfa üzerinden anında görüntülenebiliyor. Yenilenen Yapı Kredi Mobil ile EFT ya da havale seçimi yapmaya gerek kalmadan hızlıca para gönderilebiliyor, para transferi yaparken taksitli nakit avans kullanılabiliyor. Üçüncü kişilerle IBAN, dekont, hesap özeti, varlık ekstresi artık çok daha hızlı paylaşılabiliyor. Müşterilerimiz, kredi kartlarını internet alışverişlerine kolayca açıp kapatabiliyor.”

Haberin Devamı

Gençlere ücretsiz ‘Code’ desteği

YAKUP Doğan, geleceğin bankacılığını tasarlama yolunda gençleri ve girişimcileri desteklediklerini söyledi. Doğan, “2016’da yazılım geliştirmeyi öğrenmek ve öğrendikleri ile üretime katkıda bulunmak isteyen herkese açık ve ücretsiz bir program olan ‘Code.YapıKredi’yi hayata geçirdik. 2017’de daha da büyüyerek devam edecek. Ayrıca yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri (OpenBankingAPI) de sağlayarak, Fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Müşteri olmayan da fatura ödeyebiliyor

Yapı Kredi müşterisi olsun ya da olmasın güvenlik bilgisi gerektirmeyen tüm işlemler için Facebook Messenger’ın bot uygulamasını kullanıma açtıklarını belirten Yakup Doğan, şu bilgileri verdi: “Yapı Kredi BankacıBot ile kullanıcılar, Facebook Messenger üzerinden en yakın Yapı Kredi şubesi, döviz kurları ve anında döviz hesaplama, piyasa bilgileri gibi işlemlerini sohbet eder gibi kolayca yapabiliyor. Kullanıcılarımız sorularına çok daha hızlı cevap alabildiğinden Facebook Messenger üzerinde müşteri etkileşimimiz de arttı. Bot uygulaması öncesi bu kanaldan 60-70 mesaj alırken, günlük ortalama mesaj sayısı 700’e yükseldi. Türkiye’de sektöründe bir ilk olan Ödeme Merkezi hizmetimizle, Yapı Kredi müşterisi olsun ya da olmasın herkes faturalarını yapikredi.com.tr’den anında ödeyebiliyor. Üstelik kullanıcılar banka hesabı ya da üyelik gerekmeden ödemelerini anında ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu hizmetimize mobil sitemizden de ulaşmak mümkün.”

Haberin Devamı

Kredi kartı dijitale taşındı

AKILLI telefonlara indirilebilen “Yapı Kredi Cüzdan” uygulamazı ile kredi kartı deneyimini dijitale taşıdıklarını söyleyen Yakup Doğan, şöyle devam etti: “Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile Yapı Kredi müşterileri, bulundukları lokasyona göre kendilerine en yakın alışveriş noktalarını ve bu noktalardaki World kampanyalarını görüntüleyebiliyor, son alışverişlerini, limit, puan durumlarını, hesap kesim tarihi gibi bilgileri öğrenebiliyor ve fiziksel kredi kartına ihtiyaç olmadan cep telefonundan ödeme yapabiliyor.