Gazete Vatan Logo

1 günde 4 satış magazası

Teknosa ‘Avatar’lı açılış yaptı, 1 günde 4 mağaza sahibi oldu...

TEKNOSA, İstanbul, Ankara ve Adana’da 4 yeni mağazasını dünyada ilk kez aynı anda 3D teknolojisiyle açtı. Açılış için Almanya’dan özel 3 boyutlu çekim yapabilen 6 kamera getirilirken mağazalara da toplam 10 milyon TL’lik yatırım yapıldı.

Teknosa, dünyada ilk kez aynı anda 3 farklı ildeki 4 yeni mağazasını 3D teknolojisiyle açtı bir günde 10 bin metrekarelik satış alanı yarattı. Bunun için Almanya’dan 3D çekim yapabilen 6 kamera getiren Teknosa, en büyük mağazası Cevahir Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirdiği açılışları görsel bir şova dönüştürdü.

Teknosa’nın İstanbul’da 2, Adana ve Ankara’da birer 3 boyutlu mağaza açılışına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer de katıldı. Teknosa olarak 10 yıl önce ‘Halk için teknoloji’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Şu anda 260 mağazaya ulaştık. Holding olarak aynı anda 4 mağazayı açmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Teknosa kendi sektöründe yıldızlaştı. Bu nedenle Teknosa holdingin stratejik iş kollarından biri olmaya devam edecek” diye konuştu. Her yeni açılışın ve yatırımın yeni istihdamlar anlamına geldiğine dikkat çeken Sabancı, “Holding olarak bu konuya dikkatle eğiliyoruz“ dedi.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, dün açılışını gerçekleştirdikleri 4 mağaza için 10 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Nane, şunları söyledi: “Bugün 3 farklı şehirde 4 yeni mağazamızı açtık. Bu açılışları dünyada ilk kez 3 boyutlu yayın ile yapıyoruz. Satış alanımızı bir günde 10 bin metrekare artırdık. Bu açılışlarla 2010 yılını net 100 bin metrekarenin üzerinde satış alanı ile kapatıyoruz.”

Yeni mağazalarda özellikle medya ürünlerine daha fazla yer ayırdıklarını, tek katta hizmet veren Cevahir mağazasını 3 kata büyüttüklerine dikkat çeken Nane, “Özellikle Cevahir’deki mağazamızde müşteri trafiğinin yüzde 100 artmasını bekliyoruz” dedi.

Ciromuz 1.4 milyar TL

2011 yılı içinde yüzde 20 olmak üzere iki haneli büyüme hedeflediklerini kaydeden Mehmet Nane,“Bu yıl 25 bin metrekare satış alanı açtık. 1000 istihdam kazandık. 2010 yılını yüzde 10 büyüme ile kapatacağız. Ciromuz ise 1.4 milyar TL’ye ulaşacak” dedi.

Perakende krize rağmen büyüyor yatırıma devam

Perakende sektörünün geçmiş yıldaki krize rağmen yükselişini sürdürdüğünü kaydeden Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, “Sabancı perakende grubu olarak sektörün büyümesine paralel bir büyüme bekliyoruz ve perakende sektörüne inanıyoruz. Bu nedenle yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sabancı 2010’da % 15-16 büyüyecek

OECD raporuna göre Türkiye için 2011 yılında yüzde 5 büyüme öngörüldüğünün altını çizen Güler Sabancı, “2011-2017 yılları içinde Türkiye için öngörülen büyüme rakamı ise yüzde 6.5. Yine bu raporlara göre Türkiye önümüzdeki yıllarda yıldız ülke olacak. Bizde Sabancı olarak 2010 yılını yüzde 15-16 büyüme ile kapatmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Haremlique yurtdışı pazarına Beyrut’tan açıldı

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç’un ortağı Banu Yentürk ile birlikte kurduğu lüks ev tekstil ürünleri üreten Haremlique markası, yurtdışında ilk şubesini Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta açtı. Lübnan’ın önemli ailelerinden Ramzi Hakim’e franchaising olarak satış hakları verilen mağazanın açılışına Caroline Koç, eşi Mustafa Koç ve Çiğdem Simavi birlikte katıldı.

Açılış davetinde konuşan Caroline Koç, Beyrut’ta çok iyi bir potansiyel gördüğünü ve burada başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi.

Üç yıl önce kurdukları mağazanın Türkiye’de belli bir seviyeye geldiğini belirten Koç, şöyle konuştu: “Yurtdışında ilk kez Lübnan’da bir şube açmaktan çok mutluyuz. Aslında İngiltere’de dünyanın en lüks ürünlerinin satıldığı Harrod’s mağazasında ufak bir satış köşemiz var. Ama onun haricinde ilk kez yurtdışında Beyrut’ta mağazamızla yer alıyoruz. Böyle bir açılım yapmaktan çok mutluyuz.” Mağaza açmadan önce Beyrut’a gelerek, incelemeler yaptıklarını ve görüşmelerde bulunduklarını belirten Koç, “Beyrut’ta çok iyi potansiyel görüyorum. Türkiye’de satılan her türlü ürünü burada satacağız“ dedi.

RMK Marine’de inşa edilen ‘TCGS Güven’ denize indirildi

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, savunma sanayi projelerinde özel sektörün kendisinden beklenen performansı göstermesi gerektiğini söyledi. Koç, ‘TCSG Güven’in denize indiriliş töreninde yaptığı konuşmada, “Bu konuda olabilecek aksaklıklar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı-özel sektör işbirliği güvenini sarsabilir” dedi. RMK Marine’in, Milli Savunma Bakanlığı’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyacı için açtığı 4 adet sahil güvenlik arama ve kurtarma gemisinin ihalesi kapsamında inşa ettiği ikinci gemi ‘TCSG Güven’, Mart 2012’de teslim edilecek. 9 Haziran 2010’da denize indirilen TCSG Dost’ ise Eylül 2011’de teslim edilecek.

DiaSA’da pirinçten süte ürünler 1 TL

DIASA, ‘1 TL Günleri Başladı’ kampanyasıyla onlarca ürünü sadece 1 TL’den satışa sunuyor. Pilavlık pirinçten bakliyat çeşitlerine; sütten yoğurda; undan yumurtaya; çikolatadan meyve sularına; ıslak havludan tuvalet kağıdına kadar birçok ürün çeşidi sadece 1 TL’den raflardaki yerini aldı. DiaSA’nın kampanyası 7 Ocak Cuma gününe kadar sürecek.

Haberin Devamı