Gazete Vatan Logo

YÖLDİL başvuru ücreti 2022 ve ÖSYM YÖKDİL başvuru ekranı! YÖKDİL başvurusu nasıl ve nereden yapılır, YÖKDİL sınav ücreti ne kadar?

YÖKDİL başvuruları başladı. ÖSYM yaptığı duyuruda başvuru kılavuzunun yayınlandığını ve başvuru ekranın da erişime açıldığını duyurdu. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavına girecek öğrenciler, YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır, YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte YÖKDİL 2022 başvuru ekranı, başvuru kılavuzu ve YÖKDİL başvuru ücreti detayları…

YÖLDİL başvuru ücreti 2022 ve ÖSYM YÖKDİL başvuru ekranı! YÖKDİL başvurusu nasıl ve nereden yapılır, YÖKDİL sınav ücreti ne kadar?

YÖKDİL başvuru ekranı erişime açıldı. Adaylar, YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır, sorularına da yanıt aranmaya başlandı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için YÖKDİL başvuru detayları kılavuzda tek tek açıklandı. Başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. YÖKDİL başvuru kılavuzu, ücreti, başvuru şartları ile ÖSYM YÖKDİL başvuru ekranı

YÖKDİL BAŞVURU EKRANI ERİŞİME AÇILDI

YÖKDİL başvuru ekranı ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün duyurusuyla birlikte erişime açıldı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) 13 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 21 – 31 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

YÖKDİL BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YÖKDİL başvuruları bugünden itibaren başladı. 31 Ocak tarihine kadar alınacak olan başvurular için sınav ücreti 185 TL olarak belirlendi. Ücret ödeme için son gün, 1 Şubat 2022.

Haberin Devamı

"YÖKDİL 81 İLDE UYGULANACAK.

Adaylarımızın sınavlara erişimini kolaylaştırmak için sınav merkezi sayısını artırıyoruz. Bu yıla kadar 41 ilde 47 sınav merkezinde uyguladığımız YÖKDİL'i bu yıldan itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştireceğiz. Adaylarımıza hayırlı olsun."