Gazete Vatan Logo

YKS zor mu olacak, kolay mı? YKS sınav süresi uzatıldı mı? YKS sınav süresi kaç dakika?

YKS zor mu, kolay mı olacak? YKS sınav süresi kaç dakika? Milyonlarca öğrencinin hafta sonu istedikleri üniversite ve bölümler için ter dökeceği YKS ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Hayalinin kurdukları bölümlere girmek için yarışacak öğrenciler için sınav süresi uzaltıldı. YÖK başkanı Erol Özvar hafta sonu yapılacak YKS ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte YÖK başkanı Özvar’ın YKS ile ilgili açıklamaları…

YKS zor mu olacak, kolay mı? YKS sınav süresi uzatıldı mı? YKS sınav süresi kaç dakika?

Milyonlarca öğrencinin YKS için heyecanla beklediği hafta geldi çatttı. Hayalini kurdukları üniversitelerin istedikleri bölümleri için hafta sonu adaylar ter dökecek. YKS’ye sayılı günler kala, YÖK başkanı Özvar’dan YKS’ye ilişkin açıklamalar geldi. Peki, YKS zor mu olacak, kolay mı? YKS sınav süresi uzatıldı mı? YKS sınav süresi kaç dakika? 2022 YKS’ye kaç kişi girecek? İşte YKS ile ilgili merak edilenler ve YÖK başkanı Özvar’ın açıklamaları!

2022 YKS’YE KAÇ KİŞİ GİRECEK?

Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı için Isparta'da yapılan toplantıda konuşan YÖK başkanı Erol Özvar, 3 milyon 250 bine yakın öğrencinin yakın zamanda üniversite sınavına gireceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 "Adaylarımıza başarılar diliyorum çünkü sadece öğrenciler sınava girmiyor. En az öğrenciler kadar anne babalar da heyecanlı oluyor. Değerli öğrenciler, umarım istediğiniz, arzu ettiğiniz programı kazanırsınız. Umarım hayalini kurduğunuz bölümde okursunuz. İstediğiniz bölümü kazanamasanız bile en iyi, en başarılı öğrenci, bulunduğu programda gayret ederek başarılı olmak için çaba gösteren öğrencidir. Dolayısıyla bazen hayatta istediğimiz yerlerde olamayabiliriz, istediğimiz bölümleri okuyamayabiliriz, asıl önemli olan bulunduğumuz program ve bölümde elimizden gelen en iyi gayreti göstermektir."

Haberin Devamı

YKS SINAV SÜRESİ UZATILDI MI? YKSZ ZOR MU KOLAY MI OLACAK?

Sınav süresinin yarım saat daha uzatıldığını hatırlatan Özvar, soruların zorluğu ya da kolaylığı hakkında kendisinin de hiçbir şey bilmediğini dile getirdi.

Soruların uzman öğretmenler tarafından hazırlandığını anlatan Özvar, "Bu sorular hakkındaki zorluk kolaylıkla ilgili bırakın YÖK Başkanı'nın bilgisi olmasını, ÖSYM Başkanı'nın ya da başka bir kesimin soruları bilme imkanı söz konusu değil. Sorular öğrenciler için de bizim için de sürpriz olacak." diye konuştu.

YKS SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak. Alan Yeterlilik Testi (AYT) süresi 180 dakika olacak. Yabancı Dil Testi (YDT) 120 dakika olacak.

Haberin Devamı

TYT-AYT BARAJ PUANLARI KALDIRILDI MI?

Yüseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.

YKS NE ZAMAN?

2022-YKS 1. Oturum (TYT) 18 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak. 2022-YKS 2. Oturum (AYT) 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak. 2022-YKS 3. Oturum (YDT) 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak.