Gazete Vatan Logo

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta, YKS 2023 açıklandı mı? 2023 YKS sonuçları ÖSYM takvimi: ÖSYM YKS sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları 2023 için gözler ÖSYM’ye çevrildi. 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturuma gören adaylar, hayalindeki üniversiteyi kazanmak için heyecanla YKS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. YKS sonuçları, ÖSYM tarafından sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Peki, YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte 2023 YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta, YKS 2023 açıklandı mı? 2023 YKS sonuçları ÖSYM takvimi: ÖSYM YKS sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak?

ÖSYM YKS sonuç tarihi merak edilirken, yoğun bir şekilde YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite sınav (YKS) sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorularına yanıt aranıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapıldı. Tercihler için sonuçların açıklanması bekleniyor. Geri sayım başladı, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM takviminde yer alıyor. Peki, YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS 20 Temmuz’dan önce açıklanır mı?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları TYT, AYT ve YDT yani üç testin de sonuçları ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2023tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

YKS bazı dönemler sonuçları takvimde yer alan tarihten önce açıkladı. ÖSYM’den henüz erken açıklanacağına dair bir duyuru gelmedi.

YKS SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek, internet sayfasından duyurulan sonuç tebliğ hükmündedir.

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercihlerinin ne zaman başlayacağı henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı. YKS sonuçlarının ilan edilmesinin ardından tercihlerin de başlaması bekleniyor.