Gazete Vatan Logo

Yıldız İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır?

Yıldız işareti özellikle bir konuşma içerisinde sansürlenmesi istenilen bazı kelimelerin bulunması durumunda kullanılmaktadır. Aynı zamanda yıldız işaretinin makalelerde ve paragraflarda da önemli maddelerin başında kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Matematik alanında da kullanılabilen bir işaret olan yıldız işaretinin oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğu bilinmektedir. 

Yıldız İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır?

Yıldız işareti birçok alanda kullanılabilen bir işaret olarak bilinmektedir. Yazı yazarken ve çizim yaparken kullanılabilecek olan yıldız işareti aynı zamanda analiz ve hesaplama işlemlerinde de kullanılabilmektedir. Yıldız işareti özellikle kitap satırlarından yapılan alıntıların gösterilmesi için kullanılmaktadır.

Önemli maddelerin başlangıç kısmında da yıldız işareti kullanılabilmektedir. Bir konuşma içerisinde bulunan ve sansürlenmesi istenilen kelimelerin yerine de yıldız işaretinin kullanılması mümkün olmaktadır.

Önemli konularda da dikkat çekilmesi için yıldız işareti kullanılabilmektedir. Bilgisayar uzun yıllar boyunca yazı dilinde de etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Yıldız işaretinin bilgisayar klavyesi kullanılarak yapılması da mümkün olmaktadır.

Yıldız işareti (*) genel olarak maddelendirme yaparken veya bir dipnot belirtirken kullanılması tercih edilen bir sembol olma özelliğine sahiptir. Bazı durumlarda ise metin içerisinde yer alan bir kelimenin sansürlenmesi için de yıldız işareti kullanılabilmektedir. 

Haberin Devamı

Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede yıldız işaretinin yapılması için tuşların fonksiyonel bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Yıldız işareti yapılabilmesi için öncelikle alt tuşuna basmanız gerekir. Alt tuşuna basılı tutarken aynı zamanda da numlock kısmında yer alan 42 tuşlarına basılması gerekir. Yıldız işareti (*) olarak kullanılan sembolün birçok farklı alanda kullanılabileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

Kullanılan Windows işletim sistemine göre yıldız sembolünün farklı şekillerde yazılabileceği de bilinmektedir. Yıldız işaretinin çıkarılması için ise ilk olarak shift tuşuna basılması gerekir. Daha sonra ise shift tuşuna basılı tutulurken 8 tuşuna basmak gerekir. Bu şekilde yıldız işareti klavyede kolaylıkla yazılabilmektedir. 

Mac işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda da sembollerin yazılması farklılık gösterebilir. Yıldız işaretinin yazılabilmesi için ise genellikle farklı bir yol izlenmesine gerek kalmamaktadır. Shift tuşuna basarken aynı zamanda 8 rakamına basılı tutulması durumunda yıldız işaretinin klavye kullanılarak yapılması mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı