Gazete Vatan Logo

Yarıyıl tatilinde neler yapılmalı? İşte uzmanından öğrencilere tatil önerileri!

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 21 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler için 2 haftalık tatil başlayacak. Uzmanlar, tatilin verimli geçirilmesi konusunda öğrencileri ve ailelerini uyardı. Peki, Yarıyıl tatilinde neler yapılmalı? Tatili nasıl değerlendirmeli? te uzmanından öğrencilere tatil önerileri!

Yarıyıl tatilinde neler yapılmalı? İşte uzmanından öğrencilere tatil önerileri!

Cuma günü birinci dönemin son ders zili çalacak. 2 haftalık yarıyıl tatili başlayacak. Yaklaşık 18 milyon öğrenci derslere ara vererek, dinlenme fırsatı bulacak. Uzmanlar ailelere tatili verimli geçirilmesinin önemli olduğunu vurduluyor.

YARIYIL TATİLİNDE NELER YAPILMALI?

Tatilde dikkat edilmesi ve sınır konulması gereken en önemli unsurun teknoloji kullanımı olduğunu vurgulayan Çocuk Gelişimi Uzmanı Emine Ergün şunları söyledi:

"Dinlenecekler, eğlenecekler, oyunlarda oynayacaklar ama sınırlarda bizim için çok önemli. Sanki okul varmış gibi biraz sınırlara dikkat etsinler. 4 yaşındaki bir çocuk için günlük 40 dakika ekran süresi tatilde belki 80 dakikaya çıkarılabilir."

TATİLİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

Çocukların ekran başında geçirecekleri sürenin ayarlanması kadar, içeriklerin takibi de velilere düşüyor.

Yarıyıl tatili, ailece vakit geçirmek için de güzel bir fırsat. Birlikte kutu oyunları oynamak, mutfak etkinlikleri yapmak önerilerin başında geliyor.

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ ÖNERİLİYOR

Ergün, tatilde kapalı alanlardan çok açık havanın tercih edilmesini tavsiye ediyor:

Haberin Devamı

"En çok doğa gezilerini öneriyoruz. Bütün dönem boyunca okulda maske ile durdular,  temiz havaya çıksınlar, oksijen alsınlar."

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ 11 NİSAN'DA BAŞLIYOR

İkinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan’da olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.