Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik sınavı kaç soru, kaç dakika? Yazılı sınav konuları ve soru dağılımı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzman öğretmenlik eğitimleri 9 Eylül'de, başöğretmenlik eğitimleri 25 Eylül'de sona erdi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından uzman öğretmenlik başvuruları da başladı. Başvurular devam ederken Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, uzman öğretmenlik sınavı kaç soru? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. İşte Uzman öğretmenlik yazılı sınav konuları ve soru dağılımı…

Uzman öğretmenlik başvuruları başladı. 81 ilde yapılacak olan söz konusu sınavın başvuruları 3 Ekim'e kadar yapılabilecek. Adayların bu tarihe kadar mesleki gelişim çalışmalarına yönelik belgelerini tamamlamaları gerekiyor. Eğitimlerin tamamlanıp, başvuruların başlamasıyla uzman öğretmenlik sınavı tarihleri araştırılmaya başlandı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, uzman öğretmenlik sınavı kaç soru?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Uzman ve Başöğretmenlik sınav tarihleri hakkında açıklama yapan Bakan Özer şunları dile getirdi;

"Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin başöğretmen olabilmeleri, sınav tarihi itibarıyla 10 yılını ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin de uzman öğretmen olabilmeleriyle ilgili sınavı da 19 Kasım'da gerçekleştireceğiz."

Buna göre; MEB uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım'da yapılacak.

Diğer yandan yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik, doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise başöğretmenlik için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak.

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

Sınavlarda adaylara çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan bir test uygulanacak ve 100 puan üzerinden 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

YAZILI SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMI!