Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınavı kaç dakika/saat sürecek, sınavda kaç soru var? Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Uzman öğretmenlik sınavı 81 ilde 1489 okulda tek oturumda gerçekleştirilecek. MEB tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (uzman öğretmenlik) bu hafta sonu yapılacak. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek, sınavda kaç soru var?

Uzman öğretmenlik sınavı kaç dakika/saat sürecek, sınavda kaç soru var? Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (uzman öğretmenlik) için uzman öğretmenlik sınavı giriş belgeleri 14 Kasım Pazartesi günü yayınlandı. 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda gerçekleştirilecek sınava en az 10 yıl hizmeti bulunan ve uzman öğretmenlik eğitim programını tamamlayan öğretmenler başvurdu.

Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları kılavuzu yayımlanmıştı. Kılavuza göre uzman ve başöğretmenlik sınavı 19 Kasım günü uygulanacak. Saat 10.00'da başlayacak ve 12:30'da sona erecek. 

Uzman öğretmenlik sınavında kaç soru sorulacak?

Saat 10.00'da başlayacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nda adaylara 100 soru sorulacak. Uzman öğretmenlik sınavı tek oturum olarak gerçekleştirilecek.

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde  http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

Haberin Devamı

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.