Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi? Anayasa Mahkemesi uzman öğretmenlik sınavı kararı ne, ertelendi mi?

MEB yayımladığı kılavuzda uzman öğretmenlik sınav tarihini de açıklarken, bugün Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu konusunu da gündeme aldı. Gelişmenin ardından adaylar uzman öğretmenlik sınavı iptal mi, ertelendi mi sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi, ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, hangi gün, Anayasa Mahkemesi iptal etti mi?

Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi? Anayasa Mahkemesi uzman öğretmenlik sınavı kararı ne, ertelendi mi?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı için ayrı ayrı olmak üzere Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından 19 Kasım 2022 Cumartesi günü 81 ilde yapılacak. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı sınav giriş belgesi 14 Kasım 2022 tarihinde MEB'de yayımlanacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında düzenleyeceği Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptal edilmesi tartışmaları devam ediyor. Öğretmenlerin gözü 9 Kasım’daki Anayasa Mahkemesi toplantısında. Mahkeme 9 Kasım’daki programına “3/2/2022 tarihli ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebi” konusunu da gündeme aldı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi, ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, hangi gün, Anayasa Mahkemesi iptal etti mi?

Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi, ertelendi mi?

MEB'den söz konusu sınav hakkında iptal ya da erteleme konusunda bir açıklama yapılmadı. 

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin davada bakanlığın ve 3 sendikanın dinlenmesine karar verdi.

AYM, Öğretmenlik Meslek Kanununun bazı hükümlerinin iptali isteminin görüşülmesini erteledi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini esastan görüşmek üzere gündemine alan Anayasa Mahkemesi heyeti, görüşmeyi erteledi.

Yüksek Mahkeme, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle CHP'nin başvurusunu, Genel Kurul gündemine aldı.

Kanuna ilişkin iptal istemini ele alan Yüksek Mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı ile en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Bakanlığın ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir günde kanunun iptal istemini esastan görüşerek karara bağlayacak.

İptali istenen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama usullerine ilişkin düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler yer alıyor.

Haberin Devamı

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, giriş belgesi hangi gün açıklanacak?

Uzman öğretmenlik sınav giriş yerleri, 14 Kasım 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden erişime açılacak. Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

Uzman ve başöğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00'da 81 il sınav merkezinde yapılacak. Adaylar 100 soru sorulacak ve cevaplamaları için 150 dakika süre verilecek.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı soru ve cevapları 19 Kasım 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.