Gazete Vatan Logo

Uzaktan eğitim ders programı ve EBA canlı ders saatleri (31 Ağustos ilkokul, ortaokul ve lise uzaktan eğitim ders -eğitim programı ile saatleri)

Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimin ardından, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçilmesi planlanıyor - Uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait anahtar becerilere yönelik eğitim programı uygulanacak. Öğretmenler, EBA canlı ders uygulaması ya da tercih ettikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders yapabilecek. İşte Uzaktan eğitim ders programı ve EBA canlı ders saatleri

Uzaktan eğitim ders programı ve EBA canlı ders saatleri (31 Ağustos ilkokul, ortaokul ve lise uzaktan eğitim ders -eğitim programı ile saatleri)

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlatıldı. Uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçilmesi planlanıyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı. Uzaktan eğitim, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunma düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik veren bir programla yürütülecek. Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim yılına başlarken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerini gidermeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

EBA TV DERS PROGRAMI

EBA üzerinden sunulacak altyapıyla, açık kaynaklı diğer platformlar ve özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. EBA canlı ders uygulaması aracılığıyla öğretmenler öğrencilerle her gün canlı ders yapabilecek. Bu uygulamanın dışında öğretmenler, tercih ettikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders çalışmaları gerçekleştirecek. Öğrenciler, bu dönemde okuma, anlama ve matematik becerilerini geliştirmek için hazırlanan uygulamaları telefonlarına indirerek akademik ve sosyal becerilerini geliştirebilecek.

İlkokul

Ortaokul

Lise

EBA TV CANLI YAYIN LİNKLERİ

Aşağıdaki linkler üzerinden okul seviyenizi seçerek EBA TV canlı yayınlarına erişim sağlayabilirsiniz.

EBA TV İLKOKUL İZLE

EBA TV ORTAOKUL İZLE

EBA TV LİSE İZLE

EBA TV FREKANS BİLGİLERİ

Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise ile 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak.

Haberin Devamı

Uydu: TURKSAT

Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3

Frekans: 12084 H 13750