Gazete Vatan Logo

Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Sol ayağım 1954 senesinde İrlandalı yazar Christy Brown tarafından kaleme alınmıştır. Eser, yazarın kendi hayatını anlatır ve otobiyografi türündedir. 

Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Sol ayağım kitabı Christy Brown tarafından yazılmıştır ve kitap yazarın kedi otobiyografisi olarak kaleme alınmıştır. Yazar Christy Brown beyin felci geçirmiştir ve yalnızca vücudunun sol ayağı işlevine devam etmiştir.

Kitapta sol ayağı ile beraber cesaretini, azmini ve yaşam savaşını anlatmıştır. Sol ayak parmakları hareket etmesine rağmen hayatını tek başına devam ettirebilmiştir ve büyük bir başarı elde etmiştir. 1954 senesinde yazılmış olan kitap otobiyografi türündedir.

Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Kitapta beyin felci geçiren Christy doktorların yaşama şansı vermediği bir karakterdir. Fakat Christy yaşama çok iyi tutunmuştur ve annesi de onun özel bir insan olduğunu fark eder. Annesi, doktorların umutsuzluk dolu konuşmalarına rağmen hem oğluna güvenmiş hem de iyileşmesi için her şeyi yapmıştır.

Zamanla Christy annesinin çabalarını karşılıksız bırakmamıştır ve bir gün kardeşi ödev yaparken sol ayak parmağı ile tebeşiri alıp bir şeyler yazmıştır. Christy'nin bu hareketi annesini çok mutlu etmiştir ve anne oğlunun daha iyi olacağıyla ilgili umut dolmuştur.

Haberin Devamı

Christy annesinden harfler öğrenmeye başlamış ve ilk olarak A harfini yazdığında azim dolu yolculukları başlamıştır. Harfleri öğrendikten sonra Christy'nin yazdığı ilk kelime anne kelimesi olmuştur ve bu da annesi için büyük bir hediyedir.

Christy kitaptaki baş kahramandır ve Bay ve Bayan Brown'da Christy'nin annesi ile babasıdır. Christy'nin kitaptaki kardeşleri ise Jim, Tony, Lily, Paddy ve Mona olarak karşımıza çıkar. 

Christy Brown Kimdir?

İrlandalı bir yazar olan Christy Brown aynı zamanda ressamdır. İrlandalı bir ailenin 13 çocuğundan biri olan Christy Brown Dublin'de dünyaya gelmiştir. Doğum sırasında beyin felci geçirmiştir ve çocukluk hayatında hiç hareket etmemiş, hiç konuşmamıştır.

Christy Brown bu eseri kaleme alırken kendi hayatını anlatmış ve hayata tutunma azmini yazıya dökmüştür. Sol ayağı ile daktilo yazmayı öğrendikten sonra Sol ayağım eserini yazmıştır ve tüm dünyada büyük bir yankı uyandırarak ilgi görmüştür.

Haberin Devamı

Christy Brown Eserleri Nelerdir?

Christy Brown doğarken beyin felci geçirmiştir ve hayatını hiç hareket etmeden, hiç konuşmadan sürdürmüştür. Annesinin yardımları ve kendi azmi ile sol ayağını oynatmaya başladığında daktilo yazmayı öğrenmiştir. Hem ressam hem de yazar olan Christy Brown'ın toplam 11 eseri vardır. En önemli eseri ile Sol ayağımdır.