Gazete Vatan Logo

Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir? Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Resmi ismiyle Sırbistan Cumhuriyeti olan ülke Güneydoğu Avrupa'da yer almaktadır. 7 milyonluk nüfusa sahip olan ülke Avrupa'nın her yerinden turist almaktadır. 

Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir? Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir?

Sırbistan bayrağı birçok kişi tarafından merak edilir ve sıkça araştırılır. Sırbistan devletinin resmi bayrağının günümüzdeki hali ilk olarak 2004 senesinde oluşturulmuştur. Son halini 2010 senesinde almış olan bayrak yukardan aşağı kırmızı, mavi ve beyaz renklerinde üç yatay şeritten oluşur.

Sol kısmında kırmızı bir kalkan ve üstünde de kraliyet tacıyla beraber ülkenin arması yer alır. Kırmızı renk ile vatan uğruna dökülen kan, mavi renk ile özgürlük ve beyazla da anne sütü temsil edilir. 

Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Sırbistan'ın bayrağı yatay şeritle kırmızı, mavi ve beyaz renklerden oluşur. Bayraktaki kırmızı renk bağımsızlık için dökülmüş olan kanı temsil eder. Mavi renk özgürlüğü temsil ederken beyaz renk ise Sırp çocuklarını besleyen anne sütünü sembolize eder. Bayrağın sol kısmına yakın kırmızı kalkan üzerindeki kraliyet tacı ve arması da yer almaktadır. 

Sırbistan Nerede?

Sırbistan, birçok ülkeden turist olan ve insanlar tarafından merak edilen bir ülkedir. Tarih ve sanat açısından ön planda olan ülke doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Resmi ismiyle Sırbistan cumhuriyeti olarak da bilinen ülke Güneydoğu Avrupa'da bulunur.

Haberin Devamı

Balkanlar ile Polonya ovasının kesişim noktasında yer alan ülkenin Arnavutluk ile sınırı Kosova bölgesindedir. Kuzeyde Macaristan, batıda Bosna Hersek ve Hırvatistan ile komşu olan ülke güneybatıda Karadağ ile komşudur.

Ülkenin doğusunda Bulgaristan ile Romanya, güneyinde de Kuzey Makedonya bulunur. 7 milyon nüfusa sahip olan Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehri de Belgrad'dır. Sırbistan'da resmi para birimi olarak Sırp Dinarı kullanılır ve 1 Sırp dinarı 15 kuruşa denk gelir. 

Sırbistan Gezilecek Yerler

Kalemegdan: Belgrad'da bulunan Kalemegdan kale meydanı olarak da bilinmektedir. Yeşilin tüm tonlarına sahip olan meydan dinlenme yeri olarak karşımıza çıkar. Alan içerisinde Belgrad kalesini de ziyaret etmek mümkündür.

Belgrad Ulusal Tiyatrosu: Kentte buluşma noktası olarak da kabul edilen Cumhuriyet meydanına 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Büyük öneme sahip kültür abidesi ilan edilmiş ve koruma altına alınmış olan tiyatroda oyun izlemek mümkündür.

Haberin Devamı

Aziz Sava Katedrali: Balkanlardaki en büyük Ortodoks kilisesi olan katedral Ayasofya camiini anımsatmaktadır. Geniş bir alana inşa edilmiş olan katedral 2. dünya savaşında çok zarar görmüştür ve halkın da desteği ile restorasyon çalışmaları devam etmektedir.

Niş Kalesi: İstanbul'un kurucusu olan Konstantin'in de doğduğu Sırbistan'daki en büyük üçüncü kenttir. Osmanlılar tarafından inşa edildiğinden Türk kültürüne rastlamak mümkündür. Kaleden içeri girildiğinde Türk hamamı ve İstanbul kapısı ile karşılaşılır.

Nikola Tesla Müzesi: En zeki bilim insanlarından biri olan Tesla Sırp kökenlidir. Yaşadığı zamanda değeri bilinmemiş ve fikirleriyle alay edilmiş olsa da günümüzde değeri bilinmektedir.