Gazete Vatan Logo

SGK’dan öğrencilere karşılıksız eğitim öğretim yardımı! Başvurular nasıl yapılır?

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Aileler ve öğrencileri okul için hazırlık telaşı sardı. İhtiyaç sahibi aileler ile şehit, gazi ve vazife malüllerine ve çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yılda bir kez olmak kaydıyla eğitim öğretim yardımı yapılıyor. Okullarda eğitim başlamadan çocuklarının eksiklerini tamamlamak isteyen aileler de eğitim öğretim yardımı talebinin nereden yapılacağını merak ediyor. Peki, Eğitim öğretim yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilere kırtasiye yardımı yapılıyor mu? Eğitim öğretim yardımı talebi başvuru ekranı!

SGK’dan öğrencilere karşılıksız eğitim öğretim yardımı! Başvurular nasıl yapılır?

Okulların başlamasına çok az bir zaman kala aileleri alışveriş telaşı sardı. Çocuklarının okul için olan ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından eğitim öğretim yardımı yapılıyor. Okul hazırlıklarını tamamlamak isteyenler için yardım ile ilgili detayları derledik.

EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden;

- Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,

- 2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

- 2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

- Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

- Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödeniyor.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödeniyor. Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için de ödeme yapılıyor. Başvuru, e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi”  bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN