Gazete Vatan Logo

Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuru süreci, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla gündemdeki yerini aldı. Öğrenciler kayıtlar başlamadan önce, yerleştikleri yerlerdeki yurtlara yönelik de araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?

Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?

KYK yurtları için başvuru işlemleri merakla beklenirken, öğrenciler farklı yurtlara yönelik de araştırmalar yapıyor. YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşen adaylar kazandıkları il ve ilçelerdeki KYK yurtlarında kalmak için ilk olarak başvuru sürecini takip edecek, olası dolma işlemine karşı da aynı zamanda özel yurtlara yönelik de araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?

Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?

Sabancı Üniversitesi'nin yurtları karma bir yapıya sahiptir ve aynı bina içerisinde farklı katlar kadın ve erkek öğrencilere ayrılmıştır.

Karma yurt ne demek?

Farklı binaları kullanıyorlar. Sadece ortak kullanım alanları bahçe ve yemekhane gibi mekanlarda birbirlerini görebiliyorlar. Karma yurt Türkiye'de üç şekilde yer alıyor. İlk şekli kız ve erkekler aynı binada kalıyor, ancak katları farklı.