Gazete Vatan Logo

Regaib mi, regaip mi? Regaip nasıl yazılır? TDK Regaip doğru yazılışı nedir?

Yılın ilk kandili olarak 26 Ocak Perşembe akşamı idrak edilecek Regaip kandili heyecanla bekleniyor. Müslüman vatandaşlar, sevdiklerinin kandilini kutlamak için mesajlar gönderiyor. Bu mesajlarda yazım hatası olmaması için "Regaip nasıl yazılır, Regaip kelimesinin doğru yazılışı nedir" sorularına yanıt arıyor. Türk Dil Kurumu internet sitesinde de doğru yazılışı bulunan Regaip kelimesi nasıl yazılır? İşte detaylar...

Regaib mi, regaip mi? Regaip nasıl yazılır? TDK Regaip doğru yazılışı nedir?

"Regaip mi, regaib mi?" sorusunun yanıtı merak ediliyor. 26 Ocak Perşembe akşamı kutlanacka olan Regaip kandilinde müslümanlar birbirlerinin kandilini kutlamak için mesajlar atarken bir yandan yazım yanlışı yapmamak için araştırma yapıyor. Peki TDK'ye göre Regaip nasıl yazılır, regaip doğru yazılışı nedir?

REGAİP NASIL YAZILIR?

Regaip sözcüğünün doğru yazılışı "Regaip" şeklindedir. Kandil kutlama mesajlarınızda Regaip Kandili yazmak doğru bir kullanım olacaktır.

TDK'YA GÖRE REGAİP KANDİLİ NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu internet sitesinde verilen bilgiye göre doğru yazılışı Regaip Kandili'dir.

REGAİP KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Regaip kelimesi Arapça "Reğabe" kökünden gelmektedir. Kelime anlamı olarak onu elde etmek, ona karşı meyletmek, çaba harcamak, arzulamak, bir şeyi istemek gibi anlamlara gelmektedir.