Gazete Vatan Logo

Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Pembe incili kaftan Ömer Seyfettin tarafından yazılmış roman türünde bir eserdir. Kitabın ana teması insanların kendi çabaları ile sorunları çözmesi ve devlete karşı fedakar olunmasıdır. 

Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Pembe incili kaftan romanında Muhsin Çelebi'nin hayatı konu edilmektedir. Kitapta konular Osmanlı döneminde geçer. Osmanlı zamanında İran şahı olan İsmail'e gönderilmesi için bir elçi aranmaktadır. Fakat İran Şahı İsmail acımasız ve gaddar bir insan olduğundan kimse ona elçi olmak istemez.

Elçi olarak gidenler öldürülmekte olduğundan bu durum Osmanlı devletine büyük rahatsızlık vermektedir. Devletlerarasında olan bu sorunun da mutlaka konuşulması ve çözülmesi gerekmektedir. Ömer Seyfettin tarafından yazılmış olan Pembe İncili Kaftan eseri 94 sayfadır. 

Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Kitapta Muhsin Çelebi ismindeki vatandaşın devleti için kendi canını ortaya koyması anlatılır. Ormanlı devleti elçilerinin İran şahına götürülmesi gerektiğine dair bir haber alınmıştır. Herkes İran şahından korktuğu için kimse elçi olmak istemez fakat Muhsin Çelebi buna gönüllü olur. Bu gönüllülük ile devlete olan tüm borcunu ödediğini düşünür.

Haberin Devamı

Devletten hiçbir destek almadan gitmesi halk üzerinde büyük şaşkınlık yaratmıştır çünkü o zamana kadar kimse devletten destek almadan elçilik yapmamıştır. Padişahtan onay alan Muhsin Çeleni kendisine pembe incili bir kaftan diktirecektir.

Maddi durumunu uygun hale getirmek için eşyalarını satan Muhsin Çelebi kendisine pembe incili bir kaftan diktirmiştir. İran şahının huzuruna çıkan Muhsin Çelebi onurlu ve gururlu bir şekilde fermanı çektikten sonra şahın huzurundan çekilmiş fakat kaftanı yerde bırakmıştır. 

Pembe İncili Kaftan Ana Fikri Nedir?

Pembe İncili Kaftan Ömer Seyfettin tarafından yazılmıştır. Romanın ana fikri her millete mensup olan kişilerin devlete karşı görevleri olması gerektiğidir. Kitapta anlatılana göre devlet için fedakarlıklarda bulunmak milletin en önemli görevleri arasındadır.

Devletin yapamadığı ya da yeterli olamadığı durumlarda milletin el ele vermesi ve devlete yardım etmesi gerekir. Kişilerin kendilerini devletlere adamaları gerektiği anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir?

Şiir: Yıkık han, Sevdiğime, Saat, Türk dünyası, Hicran-ı müzmin, Bahar rüzgarı, Kaşkar, Kır sineği

Hikaye: Zeytin Ekmek, Yüz Akı, Yemin, Yalnız Efe, Velinimet, Türbe, Tuhaf Bir Zulüm, Tuğra, Teke Tek, Tam Bir Görüş, Şimeler, Sultanlığın Sonu, Sebat, Rüşvet, Pireler, Nezle, Pembe İncili Kaftan, Niçin Zengin Olmamış, Mürebbiye, Nakarat, Muhteri, Nadan, Mehdi, Külah, Küçük Hikaye, Koleksiyon, İlk Düşen Ak, Heykel, Hürriyet Gecesi, Falaka, Efruz Bey.