Gazete Vatan Logo

Ortaöğretim KPSS sonuçları nereden öğrenilir? Memur olmak için KPSS ortaöğretim baraj puanı kaç? KPSS B grubu kadrolar için tercihler ne zaman?

ÖSYM tarafından kasım ayının ilk haftası gerçekleştirilen 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı hsonuçları açıklandı. Adaylar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecek. Sınava katılan adaylar, memur ve kamu kurumlarına başvuru yapabilmek için geçerli olan baraj puanını araştırıyor. Peki, KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? Ortaöğretim KPSS sonuçları nereden öğrenilir? KPSS ortaöğretim baraj puanı kaç? İşte ÖSYM 2022 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları öğrenme linki!

Ortaöğretim KPSS sonuçları nereden öğrenilir? Memur olmak için KPSS ortaöğretim baraj puanı kaç? KPSS B grubu kadrolar için tercihler ne zaman?

ÖSYM tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavı kasım ayında uygulanmıştı. Adayların merakla beklediği KPSS ortaöğretim sonuçları ÖSYM tarafındfan açıklandı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“06 Kasım 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı’na ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.”

ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek.

ÖSYM 2022 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİHLER NE ZAMAN?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacak. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacak. Adaylar, Tercih  Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacak.

Haberin Devamı

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmayacak. Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecek. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına ve adaylara internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecek. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklar. Ancak atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

MEMUR OLMAK İÇİN KPSS ORTAÖĞRETİM BARAJ PUANI KAÇ?

Haberin Devamı

Kamu kurumları, memur, sözleşmeli personel, işçi ve kamu personeli alımında KPSS sonuçlarını kullanıyor. Yayımlanan ilanlarda KPSS baraj puanı kurumdan kuruma değişiyor. Bu zamana kadar yayımlanan ilanlarda KPSS’den en az 50, 55 ve 60 puan almış olan adaylar başvuru yapabildi. Kurumların KPSS puanını personel alımı yapacakları zaman yayımladıkları ilanlardan öğrenilebilir.