Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılıyor, ikinci dönem okullar açılacak mı? 15 tatil ne zaman, Şubat’ın kaçında bitecek?

İkinci dönem okullar açılacak mı, okullar ne zaman açılıyor? 15 tatil hala devam ediyor. Öğrenciler 2. dönemin ne zaman başlayacağını, yarıyıl tatilinin uzayıp uzamadığını sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamayla yüz yüze eğitim hakkında merak edilenler yanıtlandı. Peki, okullar ne zaman açılacak15 tatil ne zaman bitecek?

Okullar ne zaman açılıyor, ikinci dönem okullar açılacak mı? 15 tatil ne zaman, Şubat’ın kaçında bitecek?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama sonrası okulların ne zaman açılacağı, yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı da netleşti. 2. dönem devam ederken öğrenciler arama motorlarına yöneldi. Peki, okullar ne zaman açılıyor, 15 tatil ne zaman bitecek, Şubat’ın kaçında yarıyıl tatili bitiyor?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, 15 TATİL NE ZAMAN BİTECEK?

Yarıyıl tatili 4 Şubat 2022 Cuma bitecek, okullar da 7 Şubat 2022 Pazartesi açılacak.

TÖZOK'un "Eğitimin Dönüşümü" başlığıyla Antalya'da yaptığı 20'inci Eğitim Sempozyumu'na katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitimde ilk önceliğin okulların açık kalması olduğunu belirtti. Bakan Özer yarıyıl tatilinin uzatılmasının planlanmadığını açıkladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bakanlığa başladığım 6 Ağustos'tan itibaren üç önemli şey söyledim. İlk göreve başladığımda devir teslim töreninde okulların yüz yüze açık kalmasının önemini vurguladım ve 'Covid-19 salgının sıfırlanmasını beklemeye tahammülümüz yok' ifadesini kullandım. Sonra 'okullar ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler' dedim. En son olarak da okulların açık kalması eğitim meselesi olmadığını bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladım.

Haberin Devamı

6 Eylül'de başladığımız birinci dönemi hiç kesintiye uğratmadan, haftada beş gün tüm eğitim kademelerinde başarı ile tamamlamamın mutluğunu taşıyorum. Okulları özleyen öğrencilerin bu süreci başarıyla yürütmemizde katkısı oldu. Maske, mesafeye, hijyene inanılmaz derecede beklentilerimizin ötesinde riayet etti.

Bu sürecin kahramanları her zaman olduğu gibi öğretmenlerimiz oldu. Öğretmenlerimiz yaklaşık 5 ay boyunca maskeleri ile ders anlattılar. Öğretmenlerimiz aşılanmada sadece Türkiye ortalaması değil, kıta Avrupası, Amerika gibi gelişmiş ülkelerin bile üzerinde aşılanma oranına sahip oldular. Öğretmenlerimiz maske ile büyük zorluklarla eğitimi zorlukla sürdürme kararlığında bulundular. Hem aşılanma konusunda hem de kendi sağlıklarını geri planda bırakıp okulların yüz yüze eğitime devam etmesinde umut olan öğretmenlerimizi, güven artırdıkları için şahsım ve Milli Eğitim Bakanlığı adına kutluyorum.

Haberin Devamı

İnşallah bu iki haftalık tatil sonrası aynı kararlılıkta yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Tatil uzayacak mı sorularına, 'Neden kapanma olduğu zaman ilk akla gelen yerler okullardır?' diyorum. Bizler iddialı ülke olmak istiyorsak 21'inci yüzyılda, üretimi toplumsal barışı, demokrasi kültürü ile örnek olmak istiyorsak, beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız.