Gazete Vatan Logo

Namık Kemal Eserleri Nelerdir? Namık Kemal Eserlerinin Özellikleri...

Namık Kemal eserleri, edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip aynı zamanda değerli kavramlarında işlendiği eserlerdir. Atatürk'ün etkilendiği şair olarak da bilinen Namık Kemal, tarih boyunca yaşadığı zorluklara ve engellere rağmen kalemini hiç bırakmamış değerli bir yazar ve şairdir.

Namık Kemal Eserleri Nelerdir? Namık Kemal Eserlerinin Özellikleri...

İntibah, Vatan Yahut Silistre, Gülnihal, Karabela vb. daha onlarca farklı eserin altında imzası bulunmaktadır. Namık Kemal Türk şiirine de önemli eserleri ile yeni bir boyut kazandıran şairlerin başında gelmektedir.

Namık Kemal Eserleri Nelerdir?

Romanları; İntibah ve Cezmi

Oyunları; Vatan Yahut Silistre, Gülnihal, Akif Bey, Zavallı Çocuk, Kara Bela, Celaleddin Harzemşah

Tarihi Eserleri; Barika-i Zafer, Devr-i İstila, Evrak-ı Perişan Serisi, Silistre Muhsarası, Kanije Muhasarası, Osmanlı Tarihi Medhali

Edebi Tenkitleri; Lisan-i Osmani'nin Edebiyatı Hakkında Bazı Mülahazat-ı Şalimdir, Bahar-ı Daniş Mukaddimesi, Terceme-i Hal-i Nevruz Bey, Mukaddeme-i Celal, Tahrib-i Harabat, Takip, İrfan Paşa'ya Mektup, Renan Müdafaanemesi, İntibah Mukaddimesi, Mes Prison Muahezenesi

Namık Kemal Eserlerinin Özellikleri

Namık Kemal eserleri diğer edebi eserlerden farklı olarak vatan ve millet konularını içermektedir. Genellikle o dönem işlenen duygusal konular, Namık Kemal eserlerinde bırakılmış ve millet, vatani konular, devletin durumu gibi farklı konular işlenmiştir. Bir diğer özelliği ise sade bir dil yapısına sahip olmasıdır. Eserler genellikle anlaşılır, karakteristik ve düzgün bir dil ile yazılmıştır.

Haberin Devamı

Namık Kemal Eserlerinde Öne Çıkanlar

Namık Kemal eserleri, Türk edebi tarihi açısından büyük önem taşır. Çünkü Namık Kemal eserlerinde sanat artık toplumun yararına ve bilgilendirilmesini amaç edinerek kullanılmıştır. Buda sanatçının eserlerinde öne çıkan başlıca unsurdur.

Bir başka öne çıkan konu da eserlerde işlenen konulardır. Namık Kemal eserlerinde yurt, vatan, millet, savaş gibi konular farklı bir bakış açısı ile işlenmiştir. Şiirlerinde de hak, adalet, vicdan gibi daha önce pek görülmemiş yeni kavramlara yer vermiştir. 

Namık Kemal Eserlerinde Dikkat Çeken Unsurlar

Namık Kemal eserlerinden en dikkat çekici unsur Toplum İçin Sanat anlayışının işlenmesidir. Sanat, toplumun kültürel açıdan zenginleşmesi ve daha bilinçli bir hale gelmesi için kullanılmıştır. Bir diğer dikkat çeken unsur ise eserlerinde çok doğru bir şekilde noktalama işaretleri kullanmasıdır.

Haberin Devamı