Gazete Vatan Logo

Nakil başvuruları başladı mı? LGS 2. tercihler ne zaman? MEB nakil bavuru tarihlerini açıkladı!

MEB duyurdu! LGS tercih sonuçları açıklandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldı. Öğğrenciler LGS yerleştirme sonuçlarını öğrenirken, ilk yerleştirmede yerleşemeyen öğrenciler ve nakil hakkını kullanmak isteyenler nasıl bir yol izleneceğini araştırıyor. Peki, Nakil başvuruları başladı mı? LGS 2. Tercihler ne zaman? LGS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen ne yapacak? İşte detaylar…

Nakil başvuruları başladı mı? LGS 2. tercihler ne zaman? MEB nakil bavuru tarihlerini açıkladı!

MEB, 2022 LGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. LGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yüz binlerce öğrenci, nakillerin ne zaman açılacağını ve yerleşemeyenlerin ne yapacağını araştırıyor. Peki, Nakil başvuruları başladı mı? LGS 2. Tercihler ne zaman? LGS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen ne yapacak? İşte detaylar…

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavın yerleştirme sonuçları açıklandı. 4 Temmuz-20 Temmuz arasında yapılan LGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, ilk yerleştirmede yerleşemeyen ve yerleştirdiği okulu değiştirmek isteyenler için de nakil başvuruları başladı.

NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

LGS tercih sonuçları için açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak."

Haberin Devamı

NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek. sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak.