Gazete Vatan Logo

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta? MSÜ tercih sonuçları 2022 sorgulama ekranı (PERTEM)!

MSÜ tercih sonuçları için PERTEM sorgulama ekranı yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. MSÜ tercih sonuçları tercihlerin yapıldığı 30 Nisan ve 19 Mayıs tarihleri sonrasında en çok merak edilen konulardan biri oldu. https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılan açıklamada sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, MSÜ tercih sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak, MSÜ tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? MSÜ tercih sonuçları 2022 sorgulama ekranı (PERTEM)!

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta? MSÜ tercih sonuçları 2022 sorgulama ekranı (PERTEM)!

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta? MSÜ tercih sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. 19 Mayıs’tan beri gözler Milli Savunma Üniversite’nin yapacağı açıklamaya çevrilmişti. PERTEM ekranı üzerinden yapılan duyuruda, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temin faaliyeti kapsamında 2'nci seçim aşamalarına çağrılacak adayların sonuçlarının açıklanacağı tarih bildirildi. Peki, MSÜ tercih sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte MSÜ tercih sonuçları 2022 sorgulama ekranı (PERTEM)!

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Milli Savunma Üniversitesi https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılan açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temin faaliyeti kapsamında 2'nci seçim aşamalarına çağrılacak adayların sonuç duyurusu 20 Haziran 2022 Pazartesi günü yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ise henüz belli olmadı.

Haberin Devamı

MSÜ YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Asb.MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır