Gazete Vatan Logo

Minikler için Beşiktaş JK Voleybol ve Jimnastik Okulu Şişli’de açıldı

Beşiktaş spor kulübü bünyesinde yeni bir spor okulu daha faaliyete geçti. İstanbul Şişli’de açılan okul, genç ve yetenekli sporculara kapılarını açtı.

Minikler için Beşiktaş JK Voleybol ve Jimnastik Okulu Şişli’de açıldı

İstanbul’da hizmet vermeye başlayan Şişli Voleybol ve Jimnastik Okulu, 6-16 yaş arası voleybol, 4-12 yaş arası ise jimnastik branşlarında eğitim verirken, 5 Kasım Cumartesi günü ilk dersin başladığı okul yeni öğrencilerini bekliyor.

Yeni ve modern tesislerinde antrenmanlarına başlayan öğrenciler, voleybol ve jimnastik olarak iki grupta eğitimlerine devam edecekler. Alanında uzman antrenörler ile çalıştıklarını aktaran kurucu ve proje koordinatörü Muammer Yol, Türk sporuna zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek için bu yola çıktığını belirterek “Genç nesillere sporu sevdirmek, sokaktaki zararlı alışkanlıklardan çocukları koruyarak, özgüveni yüksek, kendini iyi ifade edebilen, başarılı nesiller yetiştirmek ve onları Beşiktaş’a kazandırmak istiyoruz. Tüm emeğimiz ve gayretimizle geleceğin sporcularının bu çatı altında yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

Sporun aynı zamanda teknoloji ve diğer bağımlılıklardan koruduğuna dikkat çeken Yol, “Günümüzde televizyon, bilgisayar, tablet, telefon ve dijital oyunlar günümüz çocuk ve gençlerinin sosyalleşmelerini engelleyen en önemli etkenlerin başında geliyor. Bununla birlikte sigara, alkol ve diğer uyuşturucu maddelerden gençlerimizi korumamız gerekiyor. Biz spor okullarının kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli yerler olduğunu düşünüyoruz. Hem geleceğin sporcuları yetişiyor hem de gelecek neslimiz güçlü ve sağlıklı oluyor. Nitekim bireylerin sağlık düzeyleri, sosyal çevreleri ile etkileşimlerine ve sosyal davranışlarına bağlıdır. Bu noktada beden hareketleri ve spor faaliyetleri sağlıklı bir yaşam tarzı ile uyumlu sağlıklı davranışları destekliyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Fuat Soylu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan spor salonunda öğrenci alımlarına devam eden okul, cumartesi ve pazar günleri 09:00- 13:00 arası faaliyet gösterecek.