Gazete Vatan Logo

MEB İOKBS sonuçları 2022! İOKBS meb gov tr giriş ile bursluluk sınavı sonuçları öğrenme…

MEB İOKBS bursluluk sınavı sonuçları merak ediliyor. Bursluluk sınavı sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklama dört gözle bekleniyor. 4 Eylül’de bursluluk sınavı; 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfları için gerçekleştirildi. Peki, bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, İOKBS meb gov tr giriş ile bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? e-okul.meb.gov.tr bursluluk sınavı 2022 hakkında merak edilenler…

MEB İOKBS sonuçları 2022! İOKBS meb gov tr giriş ile bursluluk sınavı sonuçları öğrenme…

Bursluluk sınavı sonuçları araştırmaları hızlandı. 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih sorgulanıyor. Öğrenciler arama motorlarına yönelerek bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, İOKBS bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? sorularına yanıt arıyor. İşte 2022 Bursluluk sınavı sonuçları sorgulama ekranı...

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Bursluluk sınavı sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.

İOKBS meb gov tr giriş ile bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilir?

Sonuçlar http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

İOKBS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İOKBS BURSLULUK SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır.

a. Her öğrencinin cevap kâğıdı, optik okuyucu ile okutulur.

Haberin Devamı

b. İOKBS'de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

Haberin Devamı

MEB İOKBS BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.