Gazete Vatan Logo

MEB ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır? MEB ajanda güncelleme sorunu nedir? MEB ajanda e devlet üzerinden kişi bilgisi alınamadı hatası

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere yönelik düzenlemeye geçirdiği MEB ajanda ile ilgili sorun yaşanıyor. MEB ajandanın hata verdiği uyarılar art arda geldi. Uygulama çalışmadığı için hem uygulamaya hem de tarayıcıdan e okula giriş yapamayan öğretmenler, not işlemlerini tamamlayamıyor. Peki, MEB ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır? MEB ajanda güncelleme sorunu nedir? MEB ajanda e devlet üzerinden kişi bilgisi alınamadı hatası…

MEB ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır? MEB ajanda güncelleme sorunu nedir? MEB ajanda e devlet üzerinden kişi bilgisi alınamadı hatası

Öğretmenler Meb ajanda kurulumunu telefonlarına yükledikleri zamanda hem bakanlık tarafından yayımlanan güncel ilanlara ve en hızlı yolla ulaşabiliyor. Peki, MEB ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır?

MEB AJANDA NEDİR?

Meb Ajanda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere sunulan yeni bir düzenleme olarak hayat geçirildi. Bu ajanda sayesinde öğretmenler hem bilgilerine kolayca erişebilirken hem de mebbis veya e-okul gibi sistemlerinin güvenliklerini daha kolay bir şekilde sağlayabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav duyuruları veya yeni eğitim duyurularına ilk elden daha hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan bu yeni düzenleme ile ilgili öğretmenler kurulumun nasıl yapılacağına dair merak ediyorlar. Meb Ajanda’nın kurulumunun nasıl olacağına, aktivasyon kodunun nasıl alınacağına dair araştırmalar yapıyor. İşte Meb Ajanda’nın kurulumuna dair tüm bilgiler.

MEB AJANDA KURULUMU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Meb ajanda kurulum bilgilerine göre aşağıdaki maddeleri izleyerek Meb ajanda kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

1-Telefonunuzun market uygulamasından (Google play, App Store, HUAWEI AppGallery Vb.) MEB Ajanda programını kurunuz.

2- MEBBİS logosu altındaki Kişisel (TC yazan) MEBBİS’inize girip Kişisel Bilgiler Modülüne tıklayınız.

3- Sol taraftaki menüde Uygulama Şifreleri Ekranını tıklayarak MEB Ajanda Şifre Ürete tıklayınız ve burada üretilen şifreyi bir yere not alınız.

4- Telefona yüklediğiniz MEB Ajanda uygulamasını açıp TC Kimlik No ve Mebbisten aldığınız şifreyi giriniz.

5- Giriş yaptıktan sonra programın sağ üst bölümünde yer alan dişli simgesine tıklayarak açılan uyarıda yeşil renkli “Sorsun” seçeneğini işaretleyiniz ve çıkan ekranda tamama tıklayınız. Bu işlemden sonra sağ üst bölümde yer alan 6 haneli kodu kullanarak MEB interneti dışında yer alan internet bağlantısı ile MEBBİS, DYS, E-Okul ve kısıtlı ekranlarda işlemlerinizi yapabilirsiniz.