Gazete Vatan Logo

Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Lise kayıt tarihleri belli oldu mu? Lise kayıt için gerekli belgeler!

MEB tarafından LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından liselere yerleşen milyonlarca öğrenci için kayıt süreci başlayacak. Gözler liselerin kayıt tarihlerine çevrildi. Peki, Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Lise kayıt tarihleri belli oldu mu? Lise kayıt için gerekli belgeler!

Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Lise kayıt tarihleri belli oldu mu? Lise kayıt için gerekli belgeler!

Lise yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrencinin gözü lise kayıt tarihlerine çevrildi. Lise kayıtlarının ne zaman başlayacağı ve lis kayıtları için gerekli belgeler sıklıkla araştırılıyor. Peki, Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Lise kayıt tarihleri belli oldu mu? Lise kayıt için gerekli belgeler!

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre; yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

1. NAKİL TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak

Haberin Devamı