Gazete Vatan Logo

LGS nasıldı? LGS zor muydu, kolay mıydı? LGS’den ilk değerlendirmeler!

2022 LGS sona erdi. İyi bir lise eğitimi almak için yüzbinlerce öğrencinin girdiği LGS sonrası, adaylar ilk değerlendirmeleri merak ediyor. Peki, LGS nasıldı? LGS zor muydu, kolay mıydı? İşte 2022 LGS değerlendirmesi ve LGS yorumları!

LGS nasıldı? LGS zor muydu, kolay mıydı? LGS’den ilk değerlendirmeler!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav 12.50'de sona erdi. 2022 LGS'nin sona ermesiyle birlikte sınava ilişkin yorumlar yüz binlerce aday tarafından merak ediliyor. Peki, LGS nasıldı? LGS zor muydu, kolay mıydı? İşte 2022 LGS değerlendirmesi ve LGS yorumları!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen LGS sınavı sona erdi. 2022 LGS sınavının bitişiyle birlikte pek çok kişi de 2022 LGS sınavı ile ilgili yorumları araştırıyor. Gözler MEB tarafından yayınlanacak soru ve cevaplara çevrilirken LGS'nin zor mu yoksa kolay mı olduğu araştırılıyor.

2022 LGS NASILDI? LGS ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

Matematik içinse yorumlar benzerdi. Öğrencilerin çoğu sayısal bölüm sorularının zor olduğunu ifade etti. Ancak bir grup öğrenci sayısal sorularının beklediklerinden daha kolay olduğunun yorumunu yaptı.

Kimi öğrenci sözel bölüm sorularının çok kolay olduğunu belirtirken bir kısım öğrenci ilk oturumun kendilerini epeyce zorladığını belirtti.

Haberin Devamı

Metehan Efe Şahin, LGS’nin zor olmadığını dile getirerek “ O kadar zor değildi ama iki üç emin olamadığım soru vardı. Tğrkçe’den 2 tane yapamadığım soru oldu. Onun dışında hepsini cevapladım. Anadolu Lisesi’ne yaklaştığımı hissediyorum” dedi.

“Bence matematik hariç kolaydı. Matematik aşırı zordu.”

MEB: LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAV SORUNSUZ TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde sorunsuz tamamlandığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurduğu sınav, iki oturum halinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda yapıldı.

Her bir oturumda yaklaşık 350 bin olmak üzere 700 bin sınav görevlisi hazır bulundu.

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de açıklanacak.

Açıklamada LGS sürecine ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

 "LGS kapsamındaki merkezi sınav, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerimizde sorunsuz şekilde tamamlandı.

öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Merkezi sınavlar oldukça büyük organizasyonu gerektirdiği için sürece Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri destek verdi. Sınav hazırlık ve uygulamasında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızı, 81 ilde süreci başarılı bir şekilde yürüten ve sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında büyük emeği olan tüm il milli eğitim müdürlerimizi ve illerde görevli personelimizi kutluyorum. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."