Gazete Vatan Logo

LGS 1. Nakil başvuruları ne zaman bitiyor? LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih yapıp hiçbir liseya yerleşemeyen adaylar için 1. Nakil başvuru sğreci başlamıştı. Adaylara verilen süre doluyor. MEB tarafından açıklanan boş kontenjanlar arasından tercih yapacak adaylar, 1. nakil başvuru sürecinin ne zaman biteceğini ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, Öğrenci nakil işlemleri ne zaman bitiyor? Lise nakil nasıl yapılır? LGS 1. nakil tercih başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

LGS 1. Nakil başvuruları ne zaman bitiyor? LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liselere Geçiş Sistem (LGS) tercih sonuçları 25 Temmuz’da açıklanmıştı. Sonuçların açıklandığı gün MEB, boş kontenjanları duyurmuş, tercihlerine göre yerleşemeyenler için 1. nakil başvuru sürecini başlattı. Öğrenciler, tercihlerini yaparken 1. Nakil başvuru sürecinin ne zaman tamamlanacağını ve sonuçların ne zaman açıklanacağını araştıryor. Peki, LGS 1. Nakil başvuruları ne zaman bitiyor? LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

LGS 1. NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPLILIR NE ZAMAN SONA ERECEK?

LGS 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz tarihinde alınmaya başlandı. Başvuru işlemleri 29 Temmuz tarihinde sona erecek. LGS 1. nakil tercih işlemleri e-okul üzerinden gerçekleştiriliyor.

LGS 1. NAKİL TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS 1. nakil tercih sonuçları 1 Ağustos Pazartesi günü adayların erişimine açılacak. Sonuçlar meb.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak.

LGS 2. nakil tercij başvuruları ise 1-5 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 2. Nakil tercih sonuçları ise 8 Ağustos tarihinde meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. 

Haberin Devamı