Gazete Vatan Logo

KYK kredi ne zaman yatacak? Burs ne zaman yatacak? 2022 KYK burs - kredi üç aylık ödemeleri ne zaman?

Üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve kredi ödemeleri ile ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 aylık burs ödemelerinin yatırılacağı tarih araştırılıyor. Peki, KYK üç aylık kredi ve burs ödemeleri ne zaman? KYK burs ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

KYK kredi ne zaman yatacak? Burs ne zaman yatacak? 2022 KYK burs - kredi üç aylık ödemeleri ne zaman?

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencilerinin gözü 3 aylık toplu ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. İlk kez kredi ve burs alacaklar için üç aylık ödemelerin yapılacağı tarih belli oldu. KYK üç aylık kredi ve burs ödemeleri ne zaman? KYK burs ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

BURS VE KREDİ ÜÇ AYLIK ÖDEMELER NE ZAMAN YATAR?

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 2021-2022 eğitim döneminde ilk kez kredi ve burs alacak öğrencilerden sisteme yeni girenlerin son üç aylık ödemelerine başladıklarını duyurdu.

Açıklamada, 29 Aralık itibariyle sisteme yeni giren öğrencilerin kredi ve burs ödemelerini gerçekleştireceklerini ifade etti. 2021 – 2022 eğitim-öğretim döneminde 180 bin burs tahsisi yapılan öğrencilerden, taahhütnamesini onaylayan 177 bin 842 öğrenciye burs, 238 bin 229 öğrenciye ise kredi ödemelerinin yapılacağı belirtildi.

Öğrencilere Ekim, Kasım ve Aralık ayı ödemelerinin yapılacağını bildiren Bakan Kasapoğlu, 2021 yılı kredi-burs miktarı olan 650 TL üzerinden üç aylık toplam 1.950 TL ödeme yapılacağını ifade etti. Bakan Kasapoğlu, bu miktarın yüksek lisans öğrencileri için 2 katı, doktora öğrencileri için 3 katı olduğunu da hatırlattı. Bakan Kasapoğlu, 29 - 31 Aralık tarihleri arasında TC kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Buna göre, TC Kimlik numarasının sonu “0” ve ‘’2’’ olanlar 29 Aralık, “4” ve ‘’6’’ olanlar 30 Aralık, “8” olanlar ise 31 Aralık’ta ödemelerini alabilecek.

2022 KYK BURS VE KREDİ NE KADAR?

2022 yılında kredi-burs miktarı, lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkarıldı.