Gazete Vatan Logo

KYK kartı ne zaman, kaç günde gelir? KYK burs kartı adres değişikliği nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de verebilecek. Peki, KYK kartı kaç günde gelir? KYK burs kartı adres değişikliği nasıl yapılır?

KYK kartı ne zaman, kaç günde gelir? KYK burs kartı adres değişikliği nasıl yapılır?

Sabırsızlıkla beklenen “GSB Burs ve Öğrenim Kredisi” sonuçları açıklandı. 150 bin öğrenciye burs verilirken ilk defa 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde bu sayı 30 bin kişi artırılarak 180 bine yükseldi. Ön lisansta 34 bin 200 öğrenci, lisansta 144 bin öğrenci, yüksek lisansta bin 350 öğrenci, doktora düzeyinde ise 450 öğrenci burs almaya hak kazandı. Peki, KYK kartı ne zaman, kaç günde gelir? KYK ziraat bankası kartı ne zaman gelir?

KYK BURS KARTI NE ZAMAN GELİR, NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs ödemeleri Ziraat Bankası genç bank kart ile yapılmaktadır.

Kart sorgulama işlemi TC kimlik numarasıyla yapılmaktadır.

Ziraat Bankası Genç Bank kartınızın şifresini internet şubelerinden, ATM’lerden ya da 0 850 220 00 00 numaralı telefondan alabilirsiniz.

KYK kredi/burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılacaktır. Bununla birlikte taahhütname onayından sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilecek olup sonuca ilişkin tarafınıza bilgi verilecektir.

Haberin Devamı

İlk kez kyk burs ya da kredi almaya hak kazananların kartları başvuruda belirtilen adrese kurye arayıcılığı ile teslim edilecektir. Ziraat Mobil ya da Ziraat Bankası İnternet Şubesi kullanarak kart gönderim süreci takip edilebilir. E-devlet üzerinden temin edilen başvuru datasında göre kart isme özel olarak basılacak, paket sözleşmeyle birlikte yine e-devlet üzerinden girişi yapılan adrese kurye arayıcılığı ile teslim edilecek. Burs – Kredi ödemesi kart olmadan banka şubelerinden kimlik ile birlikte alınabilir.

Ziraat Bankası Genç Bank kartınızın şifresini internet şubelerinden, ATM’lerden ya da 0 850 220 00 00 numaralı telefondan alabilirsiniz.

KYK burs kartı adres değişikliği nasıl yapılır?

Direkt olarak 444 00 00 numaralı telefonu arayarak, müşteri hizmetleri üzerinden kolay bir şekilde adres bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.