Gazete Vatan Logo

KYK faizleri silinecek mi? KYK borçları silinecek mi? KYK borç düzenlemesi gelecek mi?

Üniversitede öğrenim kredisi alan milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK faizlerine ilişkin mesaj geldi. Gözler Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Yapılacak düzenlemenin detayları araştırılırken kulislerde yeni faiz hesaplaması ve yeni ödeme takvimi gibi seçeneklerin olduğu konuşuluyor. Peki, KYK faizleri silinecek mi? KYK borçları silinecek mi? KYK borç düzenlemesi gelecek mi? İşte KYK borcu ile ilgili detaylar…

KYK faizleri silinecek mi? KYK borçları silinecek mi? KYK borç düzenlemesi gelecek mi?

Üniversite eğitimi sırasında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen öğrenim kredisi ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Öğrenim kredisi borçlularının enflasyon nedeniyle borçlarının üçe katlanması pek çok kişinin ödemeleri yapamamasına neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan KYK bursları ile ilgili mesaj geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleriyle düzenlemeye yeşil ışık yaktı. Gözler Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısına çevrilirken KYK için yeni br faiz hesaplaması ve yeni bir ödeme takviminin masada olduğu belirtiliyor. Peki, KYK faizleri silinecek mi? KYK borçları silinecek mi? KYK borç düzenlemesi gelecek mi? İşte KYK borcu ile ilgili detaylar…

Öğrenim kredisi borcu olan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Gözler Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleri sonrasında Kabine toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar bekleniyor.

KYK FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız" dedi.

KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE KYK BORÇLARI OLACAK!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da pazartesi gününü işaret etti, Kılıçdaroğlu'nun "faiz" ifadesine tepki gösterdi.

Kasapoğlu, "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak" diye konuştu.

5 MİLYONDAN FAZLA KYK BORÇLUSU VAR

5 milyondan fazla gencin KYK borçlusu olduğu, bir kısmının da belirlenen sürece geri ödeme yapmadığı için icralık duruma geldiği belirtiliyor. Toplam borç ise 5,5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Faizin silinmesi, belirlenecek bir oranla yeniden yapılandırılması veya yeni bir takvimlendirme yapılması seçenekler arasında.