Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021-2022 burs başvuru sonuçları nasıl sorgulanır, kaç günde, ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? KYK burs başvurusu 2021-2022 için nefesler tutuldu. Heyecanlı bekleyiş devam ederken, burs ve kredi başvuru sonuçları için gözler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na çevrildi. İşte KYK burs başvuru 2021-2022 sonuçları hakkındaki detaylar…

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021-2022 burs başvuru sonuçları nasıl sorgulanır, kaç günde, ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, 2021-2022 burs başvuru sonucu sorgulaması nasıl yapılır? Burs sonuçları e-devlet üzerinden sorgulanabilecek. KYK bursu için merak edilen detaylar ve KYK burs sonuçları sorgulama ekranı...

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs - kredi başvuru sonuçlarının açıklanacak tarih ne henüz belli olmadı. Başvuru sonuçlarının aralık başında açıklanması bekleniyor.

KYK BURSU NE KADAR?

KYK ödemeleri lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL şeklinde olacak.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Başarısız olma,
Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
Öğretim kurumunun kapatılması,
Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alma,
Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI