Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK bursuna zam gelecek mi? KYK burs sonuç tarihi!

Üniversite öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen KYK bursu başvuruları 17 Kasım’da sona ermişti. Yıl sonuna yaklaşılırken milyonlarca öğrencinin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak KYK burs sonuçlarına çevrildi. Peki, KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK bursuna zam gelecek mi? KYK burs sonuç tarihi ie ilgili merak edilenler…

KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK bursuna zam gelecek mi? KYK burs sonuç tarihi!

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı KYK burs sonuçlarında! Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KYK burs sonuçlarını ne zaman açıklayacağı merak edilirken yeni dönemde KYK burslarına zam yapılıp yapılmayacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Üniversitelerde ilk dönemin sonuna yaklaşılırken başvuruları 17 Kasım tarihinde sona eren KYK burslarının sonuçları da bekleniyor. Burs ve öğrenim kredisi sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden ve e-Devlet kapısı üzerinden açıklanacak. Bakanlıktan henüz açıklama gelmedi. Geçtiğimiz sene KYK burs sonuçları 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti. Bursların bu hafta açıklanması bekleniyor.

KYK BURS ÜCRETİNE ZAM GELİR Mİ?

KYK burslarına zam gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Ancak her yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından burs zamları duyuruluyor. Yarın yapılacak Kabine toplantısı sonrası KYK burs sonuçları açıklanabilir. Zam yapılırsa da bu toplantının ardından açıklanması beklentiler arasında yer alıyor.  

Haberin Devamı

2022 KYK KREDİ VE BURS ÜCRETİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

2022 yılı KYK kredi ve burs ödemeleri şu şekilde:

– Lisans öğrencileri 850 lira

– Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira

– Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira