Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs miktarı ve yurt ücretleri ile ilgili bilmeniz gerekenler!

Milyonlarca öğrenci üniversite yerleştirme sonuçlarını bekliyor! Gözler ÖSYM’ye çevrilirken pek çok aday ve üniversite öğrencisi de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte KYK burs miktarı ve yurt ücretleri ile ilgili bilmeniz gerekenler!

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs miktarı ve yurt ücretleri ile ilgili bilmeniz gerekenler!

Üniversite tercih sonuçları için gözler ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrildi. Bu yıl üniversite kayıtları 22 Ağustos’ta başlayacak. Eylül ayının sonunda da üniversitlerin açılması beklenirken bu yıl kiralık ev sorunu nedeniyle pek çok öğrenci özel ve KYK yurtlarında kalacak. Mevcut öğrenciler ve bu yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıracaklar KYK yurtlarını tercih ediyor. Başvuru süreci ile ilgili açıklama yapılıp yapılmadığı sıklıkla sorgulanıyor. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte KYK burs miktarı ve yurt ücretleri ile ilgili bilmeniz gerekenler!

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK yurt başvurularının, 2022 YKS yerleştirme işlemlerinin tamamlanması ve sonuçlarının erişime açılmasının ardından başlayacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda başvurular Ağustos ayının son haftası ya da Eylül ayının ilk haftası başlardı. 2021-2022 yurt başvuruları da 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden başlamıştı.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Geçen yıl öğrenciler, KYK başvurusunu e-Devlet sistemi üzerinden yapmıştı. Bu yıl ise henüz duyuru yayımlanmadı.

BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

Burstan yararlanacak öğrenciler,

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz. 

KİMLER KYK BURSU ALAMAZ?

Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler,

Haberin Devamı

- Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

- Yabancı uyruklu öğrenciler,

- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

- Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,

- Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

- Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

- Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.

KYK BURSU NE KADAR?

KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL alıyor. 2021 yılında ise lisansta 650 lira, yüksek lisans 1300 lira, doktora ise 1950 lira olarak düzenlenmişti.

Haberin Devamı