Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? 2021 Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanır, e- devlet sorgulama ekranı açıldı mı?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 5-10 Kasım tarihlerinde e devlet üzerinden alınan KYK burs başvurusu hakkındaki aramalar artarak devam ediyor. 2020 yılında KYK burs sonuçları aralık ayında açıklanmıştı. Peki KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK burs sonuçları 2021 sorgulama hakkındaki detaylar…

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? 2021 Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanır, e- devlet sorgulama ekranı açıldı mı?

KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs ve kredi sonuçları ile ilgili gelişmeler takından takip ediliyor. KYK başvuruları e devlet üzerinden tamamlandı. Bakan Kasapoğlu son yaptığı açıklamada burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerektiğini aktardı. İşte KYK burs sonuçları 2021 sorgulama süreci…

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak 2021?

KYK burs sonuçları açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' dedi.

Geçen yıl KYK burs başvuru sonuçları 7 Aralık'ta açıklanmıştı.

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Haberin Devamı

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.