Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı! İşte 2022 KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi sonuçlarını açıkladı! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığını duyurdu. KYK burs sonuçların açıklanmasıyla burs ya da öğrenim kredisi hakkı elde eden öğrencilerin taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekecek. Peki, KYK bursu ne kadar 2022? KYK ödemeleri ne zaman? 2022 KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama ekranı!

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı! İşte 2022 KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama ekranı!

2022 KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu duyurdu. Bakan Kasapoğlu, KYK burs sonuçlarını, "Sevgili genç arkadaşlarım, sabırsızlıkla beklediğiniz "GSB Burs ve Öğrenim Kredisi" sonuçları açıklandı. Herkese hayırlı olsun." diye duyurdu. Peki, KYK bursu ne kadar 2022? KYK ödemeleri ne zaman? 2022 KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama ekranı!

10 Kasım'da sona eren KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. GSB tarafından sonuçların açıklanması sonrasında e devlet ekranı üzerinden sorgulamalar hız kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK burs sonuçlarını "Sabırsızlıkla beklediğiniz "GSB Burs ve Öğrenim Kredisi" sonuçları açıklandı. " diyerek duyurdu.

KYK BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. 

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Yüksek lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL, doktora burs ve kredi ücreti ise 1950 TL oldu. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.