Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Her ülkenin kendisine ait bir bayrağı vardır. Bu durum özgürlüğü de ifade etmektedir. Bayrakların anlamı ve bazen de mesajı vardır. Bayrakların anlamlarını bilmek ve ne ifade ettiklerini öğrenmek pek çok kişinin de merakıdır. Merak edilen bayraklardan birisi de Kuzey Kore bayrağıdır. Bayrağın anlamı ve renklerin tek tek bütünlüğü farklı anlamlar taşımaktadır. 

Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir?

Kuzey Kore bayrağının üst ve alt tarafı mavi, ortada kırmızı ve şerit şeklinde beyaz renkler var. Bu kırmızı rengin üzerinde, kenarda beyaz bir çemberde kırmızı yıldız bulunmaktadır. Kırmızı yıldız komünizm sembolü olarak bilinmektedir. Bayraktaki kırmızı renk ise vatanseverliği, mavi renk ise bağımsızlık, barış ve kardeşlik idealleri için savaşan halkı simgelemektedir. Bayrakta yer alana beyaz şeritler ise Kore ulusunun kültürel bütünlüğünü ifade eder. 

Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu?

Kuzey Kore bayrağında mavi, kırmızı ve beyaz renkler hakimdir. Bu özgürlüğün, devrimciliği, bağımsızlığı ve kardeşliği simgelemektedir. Kuzey Kore çok disiplinli bir şekilde topraklarını koruyarak oluştu. Dolayısı ile bayrakta bu simgeler yer almaktadır. Bu bayrağı oluşturan ve tasarlayan kişi ise Kim ıı-sung 'dur. O, Kore İşçi partisinin de lideri olarak bilinmektedir. 

Kuzey Kore Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Kuzey Kore bayrağında yer alana mavi rengi barışı ifade etmektedir. Bu ülkede her daim barış beklenmektedir. Kırmızı renk ise bağımsızlığı simgelemektedir. Beyaz renk Kore ülkesinin kültürünü ifade eder. Özellikle tarihe yayılan ulusal kültür beyaz renkle şerit olarak da bayrakta yer almaktadır. 

Haberin Devamı

Uyum içerisinde olan bu bayrak, resmi günlerde ve bayramlarda sıkça kullanılmaktadır. 

Kuzey Kore Bayrağı Hakkında

Kuzey Kore bayrağı 8 Eylül 1948 yılında kabul edilmiştir. Bu bayrak Kore İşçi Partisinin bayrağı idi. Bu nedenden dolayı 1945 den beri kullanılmaktadır. Kore İşçi partisinin lideri olan Kim ıı-sung , tasarımı ve renklendirmesi ile kendisi ilgilenmiştir. Ülkenin birliğini, özgürlüğünü ve gücünü gösteren sembolleri seçmiştir. 

Kuzey Kore Bayrağının Önemi

Kuzey Kore bayrağı, spor karşılaşmalarda, resmi görüşlerde, milli marşın söylendiği her yerde kullanılmaktadır. Bayrak ülkenin yönetiminde ciddi bir rol oynamaktadır. Çünkü bayrak propaganda aracı olarak da kullanılmaktadır. Kuzey Kore ülkesinde bayrağa saygı göstermek ve onu doğru şekilde kullanmak yasal bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Ülke için bu bayrağın anlamı ve gücü büyüktür. Bayrağa kötü kullanımı ve saygısızlık karşısında kişilere yaptırım da uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

Kuzey Kore bayrağı saf ve iyi niyetleri, gücü ve özgürlüğü temsil eder. Kuzey Kore savaş döneminde zorlu koşullarda oluşmuştur. Oysa Güney Kore Amerika ülkesinin yardımları ile oluştu. Dolayısı ile Kuzey Kore bayrağına çok fazla hassas davranmaktadır. Bayrağın içerdiği anlam bütünlüğü ve renk uyumu oldukça önemlidir. Bayrağın anlamı ve her simgesi önemlidir. Çünkü bu ülke oluşurken ciddi savaşlardan ve disiplinlerden geçmiştir.