Gazete Vatan Logo

Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Küçük Prens Fransız yazar Antonie De Saint Exupery tarafından yazılmış bir eserdir. Kitapta bir çocuğun gözünden yetişkinler ve yetişkinlerin yaptıkları anlatılmıştır. 

Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Fransız bir ünlü yazar Antonie De Saint Exupery tarafından 6 Nisan 1943 senesinde yayınlanmıştır. En çok okunan ve paylaşılan kitaplardan biri olması klasikler arasına girmesini sağlamıştır. Küçük prens tüm dünyada hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen bir kitaptır.

Kitapta bir çocuğun gözünden yetişkinlerin yaşamı, düşünceleri ve yaptıkları anlatılmıştır. Kitapta yetişkinlerin çocukken yaptıklarını unuttukları ve çocukları anlamadıkları anlatılır. Masal türünde yazılmış olan Küçük prens toplam 96 sayfadan oluşmaktadır.

Fantastik kurgu ve fabl türünde kaleme alınmış eser en çok okunan kitaplardandır ve toplamda 12 kere sinemaya uyarlanmıştır. İlk yayınlandığı zaman İngilizce ve Fransızca dilinde yayınlanmış olsa da sonrasında tüm dillere çevrilmiştir. Küçük Prens kitabı günümüzde toplamda 210 dile çevrilmiş ve yayınlanmıştır.

Küçük Prens Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Pilot bir gün Afrika'da uçarken uçak bozulur ve motor bölümünden ses gelir. Bu nedenle zorunlu iniş yapar ve indiği yerde yardım isteyecek birini bulamaz. Yalnız kalan pilot yorgun ve bitkin düştüğünde uykuya dalar ve uyurken garip sesler duyar.

Haberin Devamı

Uyandığında karşısında minik birinin durduğunu görür ve o kişinin adı Küçük prenstir. Burada tek başına yaşayan Küçük prensin elinde başka hiçbir yerde görülemeyecek kadar güzel bir çiçek vardır. Çiçeği elinden bırakmayan ve sıkı sıkı tutan Küçük prens pilota yaklaşarak 'bana bir koyun çizer misiniz' der.

Pilot şaşırır ve gördüğünün rüya mı gerçek mi olduğunu anlayamaz. Tam olarak ayıldıktan sonra bunun gerçek olduğunu anlayan pilot 'ben resim yapmayı beceremem' der. Bunun da küçükken büyüklerin söylediklerinden olduğunu ifade eder. Küçük prens bunun kendisi için önemli olmadığını söyler ve pilot küçükken çizdiği Boğa yılanını çizerek küçük prense gösterir.

Küçük prens sonra 'ben bunu değil koyun çizmeni istiyorum' der ve pilot yeniden bu yeteneğinin büyüklerin sözleri nedeni ile gelişemediğini söyler. Küçük prens kitabındaki karakterler pilot, küçük prens, Türk gökbilimci, tilki, kendini beğenmiş, fenerci ve demiryolu işaretçisidir.

Haberin Devamı

Küçük Prens Ana Fikri Nedir?

Küçük prens kitabında bir çocuğun gözünden yetişkinlerin dünyası anlatılmaktadır. Kitabın ana fikri ise 'insanlar küçük oldukları zaman yaptıkları hataları büyüdükleri zaman unuturlar' şeklindedir.

Antonie De Saint Exupery Eserleri

Küçük prens

Savaş pilotu

Gece uçuşu

Kale, ama sen insansın

Yel, kum ve yıldızlar