Gazete Vatan Logo

KPSS tercih kodları nedir, nitelik kodları ne işe yarar? Ortaöğretim, ön lisans, lisans KPSS nitelik kodları!

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Puanlarına göre tercih yapacak adaylar kılavuzun detaylarını sorguluyor. Devlet kurumunda çalışma hayali olan adaylar, ÖSYM resmi sitesinden KPSS 2021 Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim tercih kılavuzuna ulaşabilecek. KPSS tercihleri 22 - 29 Aralık 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Peki, KPSS tercih kodları nedir, nitelik kodları ne işe yarar?

KPSS tercih kodları nedir, nitelik kodları ne işe yarar? Ortaöğretim, ön lisans, lisans KPSS nitelik kodları!

ÖSYM tarafından KPSS 2021/2 tercih kılavuzu yayımlandı. KPSS tercih kılavuzu detayları sorgulanmaya başlandı. 2021-KPSS Lisans, 2021-KPSS Ortaöğretim ve 2021-KPSS Ön Lisans sınavlarından en az birine girmiş olan memur adayları tercih yapabilecek. Peki, KPSS tercih kodları nedir, nitelik kodları ne işe yarar? Ortaöğretim, ön lisans, lisans KPSS nitelik kodları…

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU

KPSS ÖN LİSANS TERCİH KILAVUZU

KPSS LİSANS TERCİH KILAVUZU

NİTELİK KODU NEDİR?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Aşağıdaki örneklerdeki gibidir.

4431 NİTELİK KODU: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama lisans programlarının birinden mezun olmak.

Haberin Devamı

7322 NİTELİK KODU: Başvurma Özel Şartları - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

7247 NİTELİK KODU: Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışmasına engel bir durumu bulunmamak.

4421 NİTELİK KODU: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4099 NİTELİK KODU: Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programlarının birinden mezun olmak.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerini yapabilecekler. Tercih işlemleri, KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS tercih ücreti 25 TL'dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.