Gazete Vatan Logo

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır? Ertelenen KPSS puanları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, KPSS puanları ne zaman belli olacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarında, iki oturum olarak gerçekleştirilecek sınavın ilk oturum tarihi 18 Eylül Pazar günü yapıldı, KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı 1. oturumu 24 Eylül Cumartesi günü 10:15'te, 2. oturumu 14:45'te, 3. oturumu 25 Eylül Pazar günü saat 10:15'te başlayacak. Peki, Ertelenen KPSS puanları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır? Ertelenen KPSS puanları ne zaman açıklanacak?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 24 Eylül 2022 günü saat 10.15’te başladı. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) 24 Eylül 2022 günü saat 14.45’te başlayacak. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 25 Eylül 2022 günü saat 10.15’te başlayacak. KPPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ise 2 Ekim'de yapılacak. Son olarak 9 Ekim Pazar günü yapılacak. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM KPSS sonuçlarını 21 Ekim 2022 tarihinde ilan edecek.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

KPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS SINAV KURALLARI

Sınav süresince adayların;

  • Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
    • Salondaki görevlilere soru sormaları,
    • Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları,
    • Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
    • Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları
    • Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
    • Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,
    • Sınav süresi bittiği hâlde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
    • Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürse kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabileceklerdir. Uyarılmış olsun veya olmasın, kurallara aykırı davranışta bulunan adayların kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına veya görevlilerin raporlarına açıkça yazılacak ve bu adayların sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar, sadece soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabileceklerdir. Adayların soruları ve/veya bu sorulara verdikleri cevapları ayrı bir kâğıda yazıp bu kâğıdı dışarı çıkarmaları kesinlikle yasaktır. Her oturumunun sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve ÖSYM'de tek tek incelenecektir. Soru kitapçığının bir sayfası bile eksik çıkan veya Sınava Giriş Belgesini teslim etmeyen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Sınav görevlilerinin tutanaklarının yanı sıra kamera kayıtları da gerektiğinde sınav kurallarının ihlal edilip edilmediğinin tespitinde delil olarak kullanılacaktır. Sınav görevlileri tarafından tutanakta belirtilmemiş olsa da kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde kural ihlali yaptığı tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. ÖSYM Temsilcileri sınav sırasında sınav salonlarını denetleyebilecek, gerekli gördükleri takdirde kimlik kontrollerini yapabileceklerdir.

Haberin Devamı