Gazete Vatan Logo

KPSS puanı kaç yıl geçerli, KPSS lisans puanıyla kaç yıl tercih yapılabilir? KPSS puanının geçerlilik süresi…

KPSS lisans sonuçları açıklandı. ÖSYM AİS üzerinden sonuçlarını sorgulayanlar KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Alan Bilgisi ve Eğitim Bilimleri sınav puanlarını kaç yıl kullanacaklarını sorguluyor. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli, kaç yıl tercih yapılabilir. İşte KPSS puanı geçerlilik süresi…

KPSS puanı kaç yıl geçerli, KPSS lisans puanıyla kaç yıl tercih yapılabilir? KPSS puanının geçerlilik süresi…

KPSS takvimi 31 Temmuz’da yapılan sınavın iptali sonrası değişmişti. Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun da yaptığı açıklamada kamu kurumlarına yapılacak personel alım süreçlerinin KPSS takvimine göre şekilleneceği bilgisini paylaşmıştı. Ertelenen KPSS lisans oturumları 18 Eylül’de yapıldı. Sonuçlar bugün erişime açıldı. Peki 2022 KPSS puanları kaç yıl geçerli?

KPSS puanı kaç yıl geçerli?

2022 KPSS puanının geçerlilik süresi 2 yıl olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada “ Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.