Gazete Vatan Logo

Jamaika Bayrağı Anlamı Nedir? Jamaika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Amerika Kıtası'ndaki Küba'nın güneyinde yer alan Jamaika, aynı zamanda bir Karayip ada ülkesi olarak öne çıkar. Bir tatil ülkesi olmasının yanı sıra aynı zamanda pek çok açıdan da dünya çapında bilinen bir yer olduğunu söylemek gerekir.

Jamaika Bayrağı Anlamı Nedir? Jamaika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Bununla beraber ülkeyi uluslararası çapta temsil eden farklı renkler üzerinden oluşmuş bir bayrağı bulunmaktadır. Bu bayrak sarı renk ile birlikte yeşil ve siyah renklerinden oluşmuştur. Bayrak ortadan sarı renkli çapraz x işareti ile beraber kenarlarındaki eşkenar üçgenlerden meydana gelmektedir.

Jamaika Bayrağı Anlamı Nedir?

Jamaika bayrağı taşımış olduğu şekiller ve renkler üzerinden farklı anlamlar eşliğinde bütün hale gelir. Bu doğrultuda öncelikle sarı renk ile beraber bayrak çapraz bir şekle sahiptir. Bayrağın sağ ve sol ile aşağı ve yukarı kısımlarında eşkenar dört tane üçgen bulunur. Karşılıklı siyah eşkenar üçgenler ülkenin geçmişten günümüze yaşamış olduğu yoksullu ve zorluğu ifade eder.

Bunun zıttı olarak ise bayrağın alt ve üst kısmındaki yeşil renkli eşkenar üçgenler, tarım ile birlikte umudu temsil etmektedir. Diğer yandan arada çapraz şekilde bulunan sarı renk ise güneşi, yeraltı zenginliklerini ve güzelliği sembolize etmektedir. Taşımış oldu bu anlamlar ile beraber resmi olarak Jamaika bayrağı dünya çapında kullanılır.

Haberin Devamı

Jamaika Bayrağı Nasıl Oluştu?

Ülkenin geçmişten günümüze yaşamış olduğu zorluklar ve fakirliğin yanı sıra, aynı zamanda umudu temsil etmek amaçlı Jamaika bayrağı oluşmuştur. Özellikle de ülkenin değerlerini temsil edebilmek için sarı, yeşil ve siyah renkler ele alınmaktadır. Özel olarak sembolize edilmiş şekiller üzerinde, siyah renk olumsuz ve zorlukları anlatırken yeşil renk ise umudu temsilen ifade edilmektedir.

Aynı zamanda ülkenin maddi ve manevi değerlerini ele almak amaçlı da sarı renk orta kısımda yer alır. Bu durum Andreas haçına renk veren ve biçim üzerinden ele almak suretiyle ön plana çıkmaktadır. Sarı renk siyah ve yeşil renkleri birbirinden ayırmak suretiyle farklı durumları anlatmak amaçlı bayrağı yerleştirilmiştir. Çünkü bunlar taşımış oldukları anlamlar ve ülkeye temsilen zıt durumları ifade etmektedir. Yani hem geleceği anlatan hem de geçmişte yaşanan zorlukları unutmamak amaçlı ele alınmış ve oluşturulmuştur.

Jamaika Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Haberin Devamı

jamaika bayrağı 3 farklı renk ile beraber aynı zamanda tüm renkleri üzerinden değişik anlamlar eşliğinde bir araya gelmektedir.

- Bayrağı çapraz şekilde bölen sarı renk zenginlik ve güneş ile beraber güzelliği temsil etmektedir.

- Aynı zamanda sağ ve sol kısımda eşkenar üçgenlerden oluşmuş siyah renk, geçmişte yaşanmış zorlukları ve yoksulluğu anlatır.

- Tam tersi yine eşkenar üçgen doğrultusunda alt ve üst kısmındaki yeşil renkler, tarım ile beraber umudu temsil eder.

Bu şekilde yukarıda öne çıkan anlamları doğrultusunda Jamaika bayrağı oluşmuştur. Uluslararası düzeyde günümüze Jamaika’yı temsil eden, maddi ve manevi değerleri ele alan bir bayraktır.