Gazete Vatan Logo

İngilizce'de Tüm Renkler! İngilizce Renklerin Yazılışları Ve Okunuşları...

Renkler günlük hayatta sıklıkla kullandığımız kelimeler arasında yer almaktadır. Türkçe de olduğu gibi İngilizce dilinde de renkler çok kullanılmaktadır. Ancak Amerikan ve İngiliz İngilizcesi olduğu için bazı kelimelerin farklı yazılışları olabilmektedir. İngilizce de bulunan renk sözcüğü de iki farklı şekilde yazılan kelimeler arasındadır.

İngilizce'de Tüm Renkler! İngilizce Renklerin Yazılışları Ve Okunuşları...

Amerikan İngilizcesi ile "Color" yazılırken İngiliz İngilizcesi ile "Colour" yazılmaktadır. Renk kategorileri (kırmızı, siyah, mavi, yeşil, sarı, turuncu, mor..) altında adlandırılan renk tanımlamaları insan görsel algısının bir özelliği ile ifade edilir.

İngilizce'de Tüm Renkler

Renkler insanlar tarafından görülebilen bir çeşit ışık özelliği olarak tanımlanabilir. Renk kelimesi Amerikan İngilizcesi altında color, İngiliz İngilizcesi altında ise colour şeklinde yazılır. Her rengin dalga boyu birbirinden farklı bir şekilde yansır. En yaygın renk isimleri ise; Siyah, Beyaz, Gri, Kırmızı, Sarı, Turuncu, Yeşil, Mavi, Pembe, Mor, Kahverengidir. Renkler ana ve ara renk olarak ikiye ayrılır. 

İngilizcede Renklerin Yazılışları, Okunuşları ve Anlamları

İngilizce temel konuların başında renkler de gelmektedir. Önemli bir konu olan renkler görsele dayalı olduğu için kelime haznesinin gelişmesine de etki etmektedir. Aynı zamanda İngilizcedeki tüm renklerin okunuşu ve anlamları ile bilinmesi günlüm diyaloglarda bir şeyin rengini tanımlayabilmek ve dolayısıyla konuşma becerilerinin de ilerlemesi konusunda olumlu bir adım olarak yeni bir beceri sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Öncelik olarak İngilizcede renk ne demek bunu öğrenmek gerekir. İngilizce dilinde renk “color” ve ya "colour" diye yazılırken “kolır” şeklinde okunur. Renklerin ise oldukça kolay okunuşları vardır. Ezber konusunda ise sıkça pratik yaparak kısa zamanda tüm renklerin anlamlarını ve okunuşlarını öğrenmek mümkündür. İngilizce de en sık kullanılan renklerin yazılışı, okunuşu ve Türkçe karşılıkları aşağıdaki gibidir.

Yazılışı Okunuşu Türkçe Karşılığı 

Black blek Siyah

White vayt Beyaz

Grey grey Gri

Blue bulu Mavi

Green griin Yeşil

Red red Kırmızı

Pink pink Pembe

Purple pörpıl Mor

Orange orınc Turuncu

Yellow yelov Sarı

Brown bıravn Kahverengi

Maroon maruun Bordo

Blueneyvi bulunavy Lacivert

Violet vaylıt Eflatun

Beige bej Bej

Silver silvır Gümüş

İngilizce'de Renkler Nasıl Sorulur? 

Bilindiği üzere İngilizce dilinde özne yüklem sırası Türkçedeki gibi değildir. Oldukça sade ve kolay bir olan İngilizce de renkler konusu da oldukça basittir. Belli başlı renklerin bilinmesi ile günlük diyaloglar kurulabilir. İngilizcede renkler nasıl sorulur konusu ise aşağıdaki örneklerde daha iyi anlatılabilir. 

Haberin Devamı

- What colour is it? (Bunun rengi nedir?) 

- It is black (Bunun rengi siyah.)

- What colour is the sun? (Güneşin rengi nedir?)

- It’s yellow (Onun rengi sarı.)

- What colour is the sky? (Gökyüzü hangi renk?)

- It’ light blue. ( Rengi açık mavi.)

- What colour are they? (Onlar ne renk?)

- They are green. (Onlar yeşil.)

- What colour are your pens? (Kalemleriniz ne renk?)

- They’re pink. (Onlar pembe.)

- What colour is Turkish flag? ( Türk bayrağının rengi nedir?)

- It is red and white. (Kırmızı ve beyazdır.)