Gazete Vatan Logo

Genciz biz izin alma! KYK genciz biz izin nasıl alınır, KYK yurt izin hakkı kaç gün? Yurt izin alma süreci…

KYK yedek yurt başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklandı. KYK yedek yurt başvuru sonuçları e-Devlet sayfasında sorgulanırken, KYK izin alma sürecine yönelik detaylar da sorgulanmaya başlandı. Peki, KYK genciz biz izin nasıl alınır, KYK yurt izin hakkı kaç gün? İşte Genciz biz izin alma sürecine dair merak edilenler…

Genciz biz izin alma! KYK genciz biz izin nasıl alınır, KYK yurt izin hakkı kaç gün? Yurt izin alma süreci…

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yurtları 2022- 2023 eğitim öğretim yılı 2. faz yurt yerleştirme sonuçlarına ilişkin Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. 41 il merkezindeki tüm başvuran öğrencilerin yerleştirildiğini aktaran Kasapoğlu, “Yerleştirmeler tamamen dijital ortamda, 12 kamu kurumunun değerlendirme, analiz süreciyle objektif olarak yapıldı. Gelir, başarı ve sosyal durum baz alındı.” dedi. Sonuçlar sorgulanırken, yurtlara yerleştirilen öğrenciler izin alma konusunu araştırmaya başladı. Peki, KYK genciz biz izin nasıl alınır, KYK yurt izin hakkı kaç gün? İşte yurt izin alma süreci…

KYK yurt izni nasıl alınır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere, üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

1- Genciz Biz sitesine “https://gencizbiz.kyk.gov.tr/” bu bağlantıdan giriş yapmanız gerek.

Haberin Devamı

2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve sayfada karşınıza çıkan İZİNLER bağlantısına tıklayın.

3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun.

4- Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girmeniz gerekmekte.

5- Son adımda izin talebimi gönder butonuna tıklayarak KYK izin alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

KYK yurt izin aileye haber veriliyor mu?

Hayır, genciz biz sistemi üzerinden oluşturduğunuz talebiniz için ailenize SMS gönderilmez ya da arayarak bilgi verilmez. Reşit bireyler olarak talebinizin sorumluluğu sizlere aittir. Olağan dışı durumlarda, yurda gelmeme gibi disiplinsiz davranışlarınız sebebi ile aileniz aranabilir.