Gazete Vatan Logo

Eğitim öğretim ödeneği yattı mı? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar?

Öğretmenlere eğitim ödeneği her öğretim yılında bir defaya mahsus veriliyor. MEB tarafından öğretim yılının başladığı ay içinde ödenen eğitim öğretim ödeneği hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki, Eğitim öğretim ödeneği yattı mı? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar? İşte eğitim öğretim ödeneği hakkında merak edilenler…

Eğitim öğretim ödeneği yattı mı? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar?

Devlet okullarında görev yapan öğretmenlere verilen eğitim öğretim ödeneği hesaplara yatmaya başladı. Öğretim yılının başladığı ay içinde yatırılan öğretim yılına hazırlık ödeneği hesaplara yatırılıyor. Peki, Eğitim öğretim ödeneği yattı mı? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar? İşte eğitim öğretim ödeneği hakkında merak edilenler…

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ YATTI MI?

Eğitime hazırlık ödeneği hesaplara yatmaya başladı. Geçen yıl 1250 lira olarak yatan eğitime hazırlık ödeneği bu yıl 1325 lira olarak yatacağı söylenmişti. Hesaplara 1.139 lira yatırıldığı belirtiliyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır.

Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için yüzde 2,5 zam yapılıyor.

Haberin Devamı